Çankırı'da AKP'li olmanın dayanılmaz hafifliği!

Çankırı'da AKP'li olmanın dayanılmaz hafifliği!

Geride bıraktığımız Perşembe gecesi Çankırı şehir merkezinde 1 kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasında, kazaya neden olan alkollü araç sürücüsü AKP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesinin kan örneğinin alınmadığı iddia edildi.

Geride bıraktığımız perşembe gecesi (25.03.2021) Çankırı şehir merkezinde bulunan Aşiyan köprüsü üzerinde meydana gelen Mustafa Yakar'ın kullandığı özel araç, 2019 yılında AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunan H. Rukiye Yıldırım'ın kardeşi Halit Ç.'ye ait özel araca arkadan çarptı. Kazada Halit Çelebi yaralanırken kazaya neden olan araç sürücüsü Mustafa Y.'ın alkollü olduğu iddia edildi.

VE AKP'Lİ OLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ
İŞTE TAM BURADA YAŞANDI

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, kaza sonrası olay yerine gelen polis, gerekli işlemleri yaptıktan sonra kazaya karışan Mustafa Y.'ın kandaki alkol-promil oranını tespit amacıyla Çankırı Devlet Hastanesi'ne götürdü. 

Yasa gereği kazaya karışan her yurttaştan alınması gereken 'kan örneği' her nedense Çankırı Devlet Hastanesi'nde AK Parti Çankırı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olduğu iddia edilen Mustafa Y.'ın girişi yapılmasına karşın 'kan örneği' alınmadan hastaneden elini-kolunu sallayarak normal hayatına dönüş yaptı.

MUSTAFA Y.'DAN AÇIKLAMA
Haberimizle ilgili bizlere ulaşan Mustafa Y.; "Ben AK Parti üyesiyim ancak Gençlik Kolları'nda herhangi bir görevim yok. Sözünü ettiğiniz kazaya karıştığım doğrudur. Ancak kazada yaralı yok. Belirttiğiniz hastaneye gittim ve kan örneği almak istemelerine karşın kendi isteğimle kan vermeden çıktım. An itibariyle ehliyetime el konulmuştur." dedi.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
ÇANKIRI İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAM

"www.sozcu18.com adresinden yayın yapan haber sitesinde 29.03.2021 tarihinde ‘’AKP'li olmanın dayanılmaz hafifliği’’ başlıklı haberde; 25.03.2021 tarihinde Çankırı şehir merkezinde bulunan Aşiyan köprüsü üzerinde meydana gelen kazaya karışan, alkollü araç kullandığı iddia edilen Mustafa Yakar'ın Ak Parti Çankırı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ve bu vasfına dayanarak kan testi vermeden ayrıldığı yönünde yapılan haberde yer alan hususlara ilişkin açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Bahse Konu yazıda iddia edildiği şekilde kazaya karışan Mustafa YAKAR isimli şahıs AK Parti Çankırı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olmayıp yapılmış olan haber gerçeğe aykırıdır. Söz konusu şahsın Çankırı AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Mustafa YAKAR tarafından "AK Parti üyesiyim ancak Gençlik Kolları'nda herhangi bir görevim yok." şeklinde açıklama yaptığı iddia edilse de, Üye sorgulama sistemimiz üzerinde bu şahsa ilişkin herhangi bir üyeliğe rastlanmamıştır. Yapılan haber partimize gerçek dışı beyanlarla zarar vermektedir. AK Parti gençliği Milli ve Manevi değerlerine bağlı , Kanun ve kurallara riayet eden örnek bir gençliktir. Bu tür itham ve suçlamalarla AK Parti Teşkilatlarının zan altında bırakılmasını şiddetle kınıyoruz.

 Çankırı AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı hakkında yayınlanan haber, haksız, mesnetsiz gerçek dışı iddialardan ibaret olup söz konusu haberin tekzip edilmesi, habercilikte temel prensip olan kamu yararının sağlanmasına yardımcı olacaktır. "
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler