Çankırı'da AKP'ye sürpriz adaylar

Çankırı'da AKP'ye sürpriz adaylar

Bugüne kadar kamuoyu önüne çıkmayan isimler, AK Parti Genel Merkezi'nde 'İl Başkanlığı' için kuyruğa girdiler...

31 Ocak'ta yapılacak olan AK Parti Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'nde süreç tüm hızıyla devam ediyor.

Pazar günü 'il başkanı adayları' arasında gerçekleştirilen temayül yoklamasından sonra bugün de Genel Merkez'de Çankırı koordinatörleri Bolu milletvekili Fehmi Küpçü ile İstanbul milletvekili Alev Dedegil'in karşısına çıkan adaylar ilk sınavlarını verdiler.

ANKARA'DA SÜRPRİZ İL BAŞKANI ADAYLARI ORTAYA ÇIKTI!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre bugün AK Parti Genel Merkezi'ne giderek ilk mülakata katılan isimler arasında başta Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu da vardı.

Sürpriz isimler listesi sadece Erkan Köroğlu ile sınırlı kalmadı. Eğitimci Arif Yüksel, Valilik eski Basın-Yayın Müdiresi Kezban Gür, halen il yönetiminde Teşkilat'tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şeref Şeker, Merkez İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Çetiner, Belediye Meclis Üyesi Av. Abdulkadir Çelik, HAS Parti'den AKP'ye geçen Şevket Koç, Ahmet Ulusoy ve Nevzat Erdem AK Parti Çankırı İl Başkanlığı için adaylık müracaatında bulunmuş ve bugün Ankara'da boy gösteren isimler arasındaydı.

KAMUOYUNUN BİLDİĞİ ADAYLAR DA ANKARA'DAYDI
AK Parti Çankırı İl Başkanlığı için kamuoyuna açıklama yaparak 'Ben de adayım' diyen isimlerden; Erdal Yıldız, Musa Çağlar, Av. Savaş Yağcı, Celal Kaman, Celalettin Ermiş, Ömer Faruk Kaytez ve Serkan Öcal da bugün partinin Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk görüşmede bulunan isimlerdi.

KEZBAN GÜR: ÇANKIRI'YA KADIN ELİ DEĞSİN İSTEDİM
AK Parti Çankırı İl Başkanlığı için 'aday' olan Kezban Gür Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Siyaset yapmak her bireyin en doğal hakkı. Ben de Çankırılı bir kadın olarak yaşadığım şehre hizmet etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine de adaylık müracaatım olmuştu. Çankırı'ya bir kadının elinin değmesi gerektiğini düşündüğüm için aday oldum. Kadınların idaresinde olayların nasıl seyir değiştirebileceğini göstermek için adayım." dedi. 

Kezban Gür "Neden AK Parti?" sorusuna da "O da benim tercihim" şeklinde yanıt verdi. Gür sözlerini "Emekli olduktan sonra oturmak istemedim. Çankırı'ya hizmet etmek istiyorum. il Başkanlığına adaylığım inşallah benim için de Çankırı için de hayırlara vesile olur" şeklinde tamamladı.

KESİN ADAYLIĞA GİDEN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre; bugün gerçekleştirilen ilk görüşme sonrasında, 19 Ocak 2015 Pazartesi günü aday sayısı 6'ya düşürülecek. Açıklanan 6 adayla yapılacak görüşme sonrası il başkanlığı için tespit edilen 3 aday Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun karşısına çıkarak son sınavlarını verecekler.

ŞEVKET KOÇ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI
Çankırı İl Başkanlığına aday olan Şevket Koç, adaylığı ile ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;
"Ben, Çankırı'da ilk AK Parti yönetim kurulu mensuplarından biriyim. Benim AK Partililiğim 10-12 yıl öncesine baliğ. Bizi, başka bir partiden katıldı diye gösterenler hata yapıyorlar. Elbette AK Parti'den ayrılıp SP'ye geçtiğim, daha sonra da Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Has Parti'den AK Parti'ye geri döndüğüm doğrudur. Ama, bu davanın ne dediğini, insanlığa ne sunmak istediğini özümseyerek ruhumda hissediyorum. Hem genel merkezimizin, hem delegasyonun buna dikkat edeceğini biliyorum. Çünkü AK Parti herhangi bir parti gibi değildir. Düşüncem şudur ki, şehrimizde teşkilatımızı çok başlılıktan kurtarmak, 'onun adamı' vaye  'şunun adamı' yerine Çankırı'nın hizmetkarı olmaktır." dedi.

Çalışmalara başladığını, gerekli müracatları yaptığını söyleyen Şevket Koç, "Önemli olan, Çankırı'da teşkilatımızın huzur bulmasıdır. Gerek Belediye Başkanımız İrfan Dinç, gerek Milletvekilimiz Hüseyin Filiz, gerekse Milletvekilimiz İdris Şahin ve tüm parti mensuplarımızla, sosyal oluşumlarla elele birlikte partimizin bayrağını daha yükseğe taşımak en büyük arzumdur. Zaaf halinde olmamız rakiplerimize yarayacaktır." diyerek sözlerini tamamladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler