Çankırı'da asansör denetimleri Belediye'ye emanet

Çankırı'da asansör denetimleri Belediye'ye emanet

Çankırı Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Çankırı Ticaret İl Müdürlüğü arasında alınan ortak karar ile belediye sınırları içerisinde yer alan asansörlerin kontrollerinde her bir kurumdan birer teknik eleman bulunacak.

Çankırı Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine asansör denetimleri ile ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi. Belediye mücavir alanı içinde bulunan binaların asansörleri ile ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Çankırı’da asansörlerin yıllık periyodik kontrollerine asansör firmalarının yetkilileri ile birlikte Çankırı Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) temsilcilerinin de katılacağı bildirildi.  

Yasal bir alt yapı ile gerçekleştirilen kontrol görevinde, firmaların kontrol faaliyetlerini usulüne uygun şekilde yürütüp yürütmediği sıkı takip altında tutulacak. Kontroller, yılın her ayına eşit olacak şekilde dağıtılarak periyodik olarak yapılacak.

Bu sayede bina yönetimlerinin asansör firmaları ile sıkıntı ve mağduriyet yaşamaları da önlenecek. Yeni inşaat ruhsatı alacak yapılarda ise asansör makine dairesi ve imalatta sıkıntı yaşanan yerlerin Makina Mühendisleri Odası tarafından tespit edilerek Belediyeye bildirilecek ve mimari projeye işletilecek.

Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetleri kulak ardı etmeden konuyu gündeme aldıklarını söyledi. İlgili yerlere gerekli bilgilerin ve uyarıların rapor edildiğini belirten Başkan Esen, “Değerlendirme toplantısı yaparak konu ile ilgili protokolümüzü imzaladık. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ve mağduriyetleri göz önünde bulundurarak gerekli önlemlerimizi ve kararlarımızı aldık. Asansör denetimlerinde Belediyemizden de teknik bir temsilcimiz olacak. Oluşabilecek haksız durumları önlemiş olacağız.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler