Çankırı'da 'aşı karşıtı' 22 eğitimciye tutanak!

Çankırı'da 'aşı karşıtı' 22 eğitimciye tutanak!

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte MEB çalışanları için genelge ile getirilen 'PCR testi' zorunluluğuna uymayan 22 kişi hakkında Vali Abdullah Ayaz'ın talimatı doğrultusunda okul müdürleri tarafından 'tutanak' tutuldu.

Ülke genelinde başlayan 'yüz yüze eğitim' sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile zorunlu hale getirilen 'PCR testi' uygulamasına Çankırı'da karşı duran 22 MEB çalışanı hakkında Vali Abdullah Ayaz'ın talimatları doğrultusunda okul müdürleri tarafından 'tutanak' tutulduğu öğrenildi. 

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Geride bıraktığımız hafta içerisinde Çankırı il sınırlarında görev yapan 2 bin 970 MEB çalışanından 184'ünün 'aşı olmadığı' kayıtlara geçti. 

Aşı olmayan 184 MEB çalışanından 114'ü PCR test sonuçlarını verirken, 70 çalışan PCR testi yaptırmadı.

PCR testi yaptırmayan 70 kişiden 22'si hakkında çalıştıkları okul müdürleri tarafından 'tutanak' tutulduğu, kalan 48 kişinin de başta yıllık izin olmak üzere, 'doğum izni' ya da 'karantina' süreçlerini yaşadıkları öğrenildi.

TUTANAK TUTULANLAR HAKKINDA İLK ADIM 'PARA CEZASI'

Edinilen bilgilere göre haklarında 'tutanak' tutulan MEB çalışanları için ilk etapta 'idari para cezası' uygulanacağı, tekrarında ise şahısların 'toplum sağlığını tehlikeye atma, yaralama ve ölüme neden olma' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na 'ihbar' edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler