Çankırı'da bir köy daha Covid-19 nedeniyle karantina altına alındı

Çankırı'da bir köy daha Covid-19 nedeniyle karantina altına alındı

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Kuşçayırı (Dengi) köyü bugün saat 12:00 itibariyle 14 gün süresince karantina altına alındı. Köyde kesinleşmiş 6 coronavirüs vakası tespit edilirken, 4 de kuluçka dönemini yaşayan vaka olduğu bilgisi verildi.

Edinilen son dakika bilgisine göre; Çankırı ili Ilgaz ilçesine 13 km mesafede bulunan Kuşçayırı (Dengi) köyünde ortaya çıkan 6 coronovirüs (Covid-19) pozitif vakalı hasta nedeniyle bugün saat 12:00 itibariyle 14 gün süreli karantina kararı alındı. Kuşçayırı köyünde mevcut 6 pozitif vaka yanında 4 de kuluçka dönemi yaşayan vaka olduğu öğrenildi.

Testleri pozitif çıkan 6 vakanın Ilgaz ve Çankırı Devlet Hastanelerinde yapılan ilk tedavileri sonrasında evlerinde tedavi altına alındıkları da haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında.

ILGAZ KAYMAKAMI OSMAN UĞURLU,
GELİŞMELERLE İLGİLİ OLARAK SÖZCÜ18'E KONUŞTU

osman-ugurlu-ilgaz-kaymakami-resim-0121.jpgKuşçayırı köyünde yaşanan son dakika gelişme üzerine kendisine ulaştığımız Ilgaz Kaymakamı Osman Uğurlu, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Kaymakam Uğurlu; "Ülkemizde etkisini gösteren Covid-19 ile ilgili malum süreç devam ediyor. Bizde de bu anlamda bazı vakalar yaşanıyor. Kuşçayırı köyümüzde de geride bıraktığımız Kurban Bayramı öncesi başta İstanbul ve Ankara'dan gelen ziyaretçi trafiği hayli yoğunluk gösterdi. Ve üzülerek belirteyim ki bu ziyaretlerden kaynaklı birkaç vaka gerçekleşti." dedi. Kaymakam Uğurlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuşçayırı köyümüzde yapılan testler sonucu 6 vatandaşımızda coronavirüs (Covid-19) pozitif çıktı. Ve bu hastalarımız yapılan ilk müdahale sonrasında evlerinde izolasyon altında tedavilerine devam ediyorlardı. Ancak daha sonra 1-2 hanede daha vakaya rastlanınca köydeki yaşamı riske atmak istemedik. Ve bugün saat 12:00 itibariyle 14 gün süresince köyde karantina kararı uygulamasına başladık. Başta Vefa grubu olmak üzere, jandarmamız ve de sağlıkçı arkadaşlarımızla olay kontrolümüz altında."

cankiri-ilgaz-dengi-koyu-coronavirus-karantina-resim-01212222.jpg
Kuşçayırı köyü ile ilgili olarak alınan karantina kararı sonrası jandarma, köye giriş-çıkışı engelledi. (Fotoğraf: Sözcü18/Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler