Çankırı'da 'cinayet' var lakin Emniyet'ten üç satırlık bir açıklama yok!

Çankırı'da 'cinayet' var lakin Emniyet'ten üç satırlık bir açıklama yok!

Çankırı'nın göbeğinde işlenen bir cinayet var lakin şehrin Emniyet Müdürü'nden konuyla ilgili gerek medyaya gerekse kamuoyuna 'üç satırlık' bir açıklama yok...

ÇANKIRI'nın göbeğinde yaklaşık 72 saat önce işlenen ancak dün saat 17:00 sularında ortaya çıkan 'Ayşe Doğan'ın cansız bedeninin bir 'baza' içerisinde yorgana sarılı olarak bulunmasından yine yaklaşık 28 saat geçmiş olmasına karşın Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası'ndan ne medyaya ne de kamuoyuna 'tek satırlık' bir açıklama yok.

Çankırı kamuoyu sabahtan bu yana Sözcü18'in WhatsApp ihbar hattını döne döne arıyor, bizler gelen telefonlara cevap verme adına çene patlatıyor, zaman harcıyoruz.

Bugüne kadar sayısız işlenmiş cinayetlerde de benzer tutum ve davranışı sergileyen Çankırı Emniyet Müdürlüğü'nün, 'yerleşmiş' ve de 'kanıksanmış' bu ya da benzer davranışları bir kenara bırakarak, Ankara, İzmir ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri'nde yapılan uygulamalara eşdeğer bir duruş-davranış sergilemeye davet ediyoruz.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki bu daveti yaparken de sevgili Emniyet Müdürü Yılmaz Delen'e bu sayfalardan seslendi ve; "Sayın Müdürüm; Hem gazetecileri yanlış ve eksik haber yapmaya sevketmeme adına hem de kamuoyunun beklentilerine yanıt verebilme adına 'üç satır' da gündemdeki olay ve olası benzer olaylarla ilgili açıklama yapmanızı talep ediyoruz. Burada 3 satırlık bilgiden kastımız; 'Olayla ilgili olarak şu şu isimlerde 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.' Açıklamadan kastımız da bu kadar. Böylesi bir açıklamayı dahi Çankırı medyası ve kamuoyundan çok görmeyi hiç de normal görmüyoruz." dedi.

'AYŞE DOĞAN' CİNAYETİ İLE İLGİLİ HABER MERKEZİMİZİN ELDE ETTİĞİ SON BİLGİ VE GELİŞMELER

Çankırı'da '6 Kasım pazartesi günü kaybolan Ayşe Doğan...' için hazırlanan 'Duyuru görseli'nde yeralan 4 isim ve onlara ait gsm numaralarını hatırlıyorsunuz...

Hatırlamayanlar için o görsel:

kayip-ayse-dogan-cankiri-resim-02222.jpg

Görselde yeralan 4 isim halen Emniyet tarafından gözaltında tutuluyor... Tevfik Doğan, cinayete kurban giden maktül Ayşe Doğan'ın eşi... Elif Akça Doğan Ayşe Doğan'ın gelini... 3'üncü isim E.N.D Ayşe Doğan'ın 3 evladından birisi... Ve gelelim 4'üncü isme... M.E.K. iddialara göre maktül Ayşe Doğan'ın kızı E.N.D'nin erkek arkadaşı...

Bu görselde yer alan bu 4 isim halen Çankırı Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Bürosu'nda gözetim altında ve gerek polis gerekse ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından da ifadeleri alınacak.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak şu ana kadar verdikleri ifadelerle ilgili elimizde herhangi bir somut bilgi yok! Ancak gerek olay yerinde gerekse cinayetin işlendiği bina ve çevresinde yaptığımız araştırmalarda maktül Ayşe Doğan'ın öldürülmesi olayına iki ismin dahil olduğu yönünde... Ve bu iki isim maktül Ayşe Doğan için hazırlanmış ve internet sitelerine gönderilmiş olan görselde yer alan 4 isim içerisinde yer alıyor!

HALEN GÖZALTINDAKİ İSİMLERDEN M.E.K. VEDAT BEKİ'YE ULAŞTI VE...

Ve bu isimlerden biri olan ve maktül Ayşe Doğan'ın kızı E.N.D'nin erkek arkadaşı olduğu yönünde iddialar olan M.E.K. dün (8 Kasım 2023 Çarşamba) saat 14.39'da WhatsApp ihbar hattımıza ait telefonumuzdan Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye ulaştı ve 2 dk 13 sn'lik bir görüşme gerçekleştirildi.

M.E.K, "Ayşe Doğan 6 Kasım Pazartesi'den bu ana kayıp olarak aranıyor" başlıklı haberimizde yeralan görselin (ilk saatlerde haber metni içerisinde yeralmıştı yukarıdaki görsel) kim tarafından bize ulaştırıldığını sordu ve akabinde; "Bana ait telefon numaralarının kaldırılmasını talep ediyorum. Aksi halde telefonu kapattıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek hakkınızda şikayetçi olacağım" dedi (birkaç cümle daha ifade etti ancak VB hareket halinde ve bulunduğu ortamda gürültü olduğu için net hatırlamıyor). Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki de, bulunduğu ortamın gereği olarak (sadece talebi yerine getirecek çalışmayı yapabilme imkanı olmadığı için) işi kökten halletti ve ilgili görseli kullandığı cep telefonu üzerinden sayfaya müdahale ederek haberden tümden kaldırdı.

Ve bu durumu da aynı numaraya ait WhatsApp üzerinden kendisiyle paylaşım yapılarak 'gereken işlem yapılmıştır. bilginize" (15:15) notu iletildi. Ve karşıdan yanıt geldi: Teşekkür ederim (15:16)

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler