Çankırı'da Covid-19 yeniden patladı!

Çankırı'da Covid-19 yeniden patladı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle geride bıraktığımız 10 günde Çankırı'ya dışarıdan gelen ziyaretçiler de büyük katkı sağladı ve Bayram öncesi günlük vak'a sayısı 10 iken, son72 saatte günlük vak'a ortalaması 600'ü bulmuş durumda.

Kurban Bayramı ile birlikte 10 günlük tatil sürecini geride bıraktığımız ve yeniden mesainin başladığı haftanın ilk gününü Çankırı için üzücü bir haberle açıyoruz.

Bayram tatili öncesi günlük Covid-19 vak'a sayısı 10 civarındayken, son 72 saatte Çankırı'da günlük vak'a sayısının 600'lere ulaştığı öğrenildi. 10 günlük tatil nedeniyle Çankırı'ya özellikle başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin de 'neden' olarak gösterildiği vak'a artışında 'bulaş'ın hızlı bir süreç geçirdiği ifade ediliyor.

cankiri-covid-19-haritasi-resim-01.jpg

HATIRLATMA DOZU VE MASKE KULLANIMI GÜNDEMDE

Sözcü18 Haber Merkezi'nin yetkililerden edindiği bilgilere göre; Vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 aşıları ile ilgili duyuruları dikkate alarak 'hatırlatma dozu' aşıları için randevularını almaları istenirken, 'yasal zorunluluk' olmasa da özellikle 65 yaş üstünün kalabalık ortamlara 'maske' ile girmeleri kendi sağlıkları açısından oldukça faydalı olacak.

Öte yandan, Çankırı'da yaşanan Covid-19 vak'alarındaki yüksek orandaki artışa karşın Devlet Hastanesi'nde yataklı tedaviyle ilgili herhangi bir yığılma olmadığı, bulaş yaşayan vatandaşların süreci evlerinde geçirdikleri öğrenildi.

SAAT 16:00'DA VALİLİKTE TOPLANTI

Haber yayına hazırlanırken elde edilen son dakika bilgisine göre bugün saat 16:00'da Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın başkanlığında, İl Sağlık Müdürü'nün de katılacağı "Sağlık Koordinasyon" toplantısının yapılacağı ve bu toplantıda artan Covid-19 vak'alarının da masaya yatırılacağı öğrenildi.

valilik-toplanti-resim-07.jpg

Vali Abdullah Ayaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı ile ilgili Twitter'dan paylaşım yapıldı ancak herhangi bir açıklama yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler