Çankırı'da 'donu düşük' AKP Büyük Kongre delegesi olursa şaşma!

Çankırı'da 'donu düşük' AKP Büyük Kongre delegesi olursa şaşma!

AKP’de, yeni kurulacak partilere, küskün partilileri kaptırmamak için hamle üstüne hamle yapılıyor...

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun bu yılın sonuna doğru kuracakları partilere tabandan geçişleri önlemeye çalışan AKP yönetimi, teşkilatı sıkı tutmak için çeşitli formüller geliştirmeye çalışıyor.  

AKP’nin son MKYK ve MYK toplantılarında 1 yıl öne çekilen kongre süreciyle ilgili sunum yapılırken, takvim de yeniden gözden geçirildi. Delege seçimlerinin bu ay sonuna kadar tamamlanacağı, aralık ayında belde kongrelerinin, ocak ayından itibaren de ilçe kongrelerinin başlayacağı bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski il başkanları toplantısında büyük kongrenin 2020’nin sonuna doğru yapılacağını açıkladı. Erdoğan’ın, kongrelerle teşkilat yönetimlerinin yarısına yakınını değiştireceği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre teşkilatlarda yapılacak değişimde, kırgın ve küskün konumdaki eski il ve ilçe başkanlarına görev verilerek partiden kopmaların önlenmesi amaçlanıyor. 400’e yakın eski il başkanının bazılarının, önümüzdeki yıl yapılacak büyük kongrede 1450 delege arasında yer alması beklenirken, delege olamayanlara ise teşkilat yönetimlerinde görev verilmesi üzerinde duruluyor. 

BU STRATEJİ ÇANKIRI'YA YANSIRSA DURUM VAHİM DEMEKTİR!
AKP Genel Merkezi'nin 2020'de yapacağı Büyük Kongre'ye giden süreçte geçtiğimiz günlerde yapılan ve 400'e yakın eski İl Başkanlarının katıldığı toplantıya Çankırı'da, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını MHP'ye kaptıran yönetimin başı olan Celal Kaman nam-ı diğer 'donu düşük' de katıldı.

Kaman, toplantının yapıldığı salondan görüntüleri Twitter'daki hesabından paylaştı. 

Celal Kaman'ın Twitter paylaşımı:

celal-kaman-tweet-resim-011.jpg

Bu gelişmeler ışığında gündeme gelen soru şu:

- Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma hazırlıklarının sürdüğü şu dönemde, AKP'de parti tabanını kaybetmeme uğruna yapılan işlerin arasına Çankırı'dan ülkeye nam salmış bir 'donu düşük' eski il başkanının mazisine bakılmadan, 2020 Büyük Kongresi'ne gidilen yolda 'Kongre delegesi' olabilme ihtimali dahi, sokaktaki vatandaş olarak sizleri ürkütmüyor mu?

Anlaşılan o ki AKP'de durum giderek işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler