Çankırı'da dün itibariyle Coronavirüslü vaka sayısı 25!

Çankırı'da dün itibariyle Coronavirüslü vaka sayısı 25!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam yaptığı toplantıda Çankırı ile ilgili olarak açıkladığı Coronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 25 olarak açıklandı. Bu sayılar Karabük'te 20, Kastamonu'da 26, Çorum ve Sinop'ta ise 35.

Ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüsü (Covid-19) Çankırı'da da etkisini göstermeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece yayımladığı corona virüsü vaka sayılarından Çankırı da nasibini aldı ve daha önce açıklanan 13, dün akşam 25 olarak yenilendi.

Sağlık Bakanı Koca'nın 81 il'le ilgili olarak verdiği bilgiler çerçevesinde ortaya çıkan 25 vaka ile ilgili ayrıntılı bilgi ne yazık ki Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın başkanlığında oluşturulan "İl Pandemi Kurulu"nca da açıklanmadı.

CORONAVİRÜS VAKALARININ İL BAZLI BÖLGESEL HARİTASI YAYIMLANMALI
Her geçen gün giderek artış gösteren coronavirüs vaka ve ölüm sayılarının önlenebilmesindeki birincil hedef, vatandaşların evlerinde kendilerini karantinaya almaları.

Dün gece 24:00'dan itibaren yürürlüğe giren 0-20 yaş arası çocuk ve gençlerle birlikte öncesi alınan karar gereği 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların da kendileri için getirilen sokağa çıkma yasağına kesinlikle uymaları gerekiyor.

Vatandaşların uymaları gereken kurallar süreç içerisinde ardı ardına alınırken, kamu kurumları da coronavirüs vaka ve ölüm sayılarını açıklamanın ötesinde, tespit edilen vakaların bölgesel haritalarını da yayımlamayı kendilerine görev bilmeliler.

Yayımlanacak bölgesel vaka haritaları, vatandaşın açıklanan kurallara uyması açısından caydırıcılık getirebileceği gibi, mevcut önlemlerini daha da sıklaştırma ihtiyacını doğuracak, böylece mikrobun yayılma hızını azaltacaktır.

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler