Çankırıda ekili araziler domuz istilasında!

Çankırı'da ekili araziler domuz istilasında!

Domuzlar Çankırı Merkez'e bağlı Akören, Germece, Konak ve İnandık köylerine ait yaklaşık bin 500 dekar ekili araziye zarar verdi.

Ülkenin bir çok bölgesinde tarım arazilerini mahveden yaban domuzları bugünlerde Çankırı için de sorun olmaya başladı. Çankırı Merkez'e bağlı Akören, Germece, Konak ve İnandık köylerine ait yaklaşık bin 500 dekar ekili araziye zarar veren yaban domuzları, yeni yeşermeye başlayan buğdayları kökünden söktü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli yaptığı açıklamada, yaban domuzlarının bölgede ekili araziye ve çiftçilere ciddi zararlar verdiğini kaydetti.
 
Çankırı genelinde domuzların kayda değer zararlar meydana getirdiğini ifade eden Başkan Gamzeli, "Yaban hayvanlarını avlayarak, doğal dengeyi kendi ellerimizle bozduk. Buna paralel olarak il genelinde yaban domuzu sayısında ciddi artış meydana geldi. Verdikleri zararlar nedeniyle ekili arazilerimizden ürün alamaz hale geldik. Bu zararlı hayvanlardan arazilerimizi korumak için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi.
 
Başkan Gamzeli, Merkez'e bağlı dört köyün arazisinde şu ana kadar toplam bin 500 dekarlık ekili alanda zarar meydana gelmesine rağmen tarım arazilerinde il genelinde yaban domuzu tehlikesinin ciddi boyutlarda olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler