Çankırı'da 'FETÖ şantajı' ile 1 milyon liralık vurgun!

Çankırı'da 'FETÖ şantajı' ile 1 milyon liralık vurgun!

Çankırı'da telefonla aradıkları vatandaşa kendilerini önce polis olarak tanıtıp sonrasında 'Adınız FETÖ silahlı terör örgütüne karıştı' şantajıyla 1 milyon lirasını alan dolandırıcılardan biri yakalandı.

ÇANKIRI'da dolandırıcılar, bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp 'Adınız FETÖ silahlı terör örgütüne karıştı' diyerek ağına düşürdü.

Talihsiz olay 11 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerinde gerçekleşti. Baskı ile korkuttukları vatandaşın 440 bin TL'sini kendi hesaplarına göndertti. Daha sonra vatandaşın evine giden şahıslardan biri, 660 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını aldı.

Toplam 1 milyon TL değerinde para ve ziynet eşyasını dolandırıcılara kaptıran vatandaş, dolandırıldığını anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi.

BİR KİŞİ YAKALANDI

İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan güvenlik kamerası incelemeleri neticesinde vatandaşın evindeki ziynet eşyalarını alan şahsın kimliği tespit edildi.

DİĞER ŞÜPHELİ İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Geride bıraktığımız Pazartesi günü Ankara Etimesgut'ta düzenlenen operasyonla şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda vatandaşın altınlarını aldığını kabul eden şahıs işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Salı günü hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı ve Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilirken, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen diğer şüpheli şahısların ise kimliklerinin tespit edildiği, yakalanmaları için ülke genelinde çalışma başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler