Çankırı'da görevli Başhekim'in Ankara'da ikamet etmesi normal mi?

Çankırı'da görevli Başhekim'in Ankara'da ikamet etmesi normal mi?

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Arif Aslan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun İkamet Mecburiyetini düzenleyen Ek 20'nci maddesinde göre il sınırları içerisinde ikamet etmesi zorunlu. Lakin gel gör ki mevcut Başhekim Ankara'da ikamet ediyor.

Çankırı'da dönem dönem görev yapan bazı bürokratların şehir merkezi yerine Ankara'da ikamet etmeleriyle ilgili sayısız örnek verilebilir. Günümüzde ise en belirgin örnek halen Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini sürdüren Dr. Arif Aslan'ın durumu! Başhekim Aslan, göreve atandığı Eylül 2019'dan bu yana sabah Ankara'dan Çankırı'ya, akşam Çankırı'dan Ankara'ya gidip gelmekte...

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Başhekim Aslan; "Evet ben halen Ankara'da ikamet etmekteyim. Ancak bu durumun görevimi yerine getirmediğim ya da aksattığım anlamına gelmez! Benim başhekim yardımcılarım var. Görevlendirdiğim personelim var. Onlar verilen görevleri yerine getiriyor. Hem 'başhekim' demek herşeyi yapacak demek değil. Ben koordine ederim. Onlar da görevini yaparlar." dedi. 

Başhekim Aslan'ın bu yanıtı üzerine biz de kendisine; "Sizin tezinize göre şehrin Valisi de Çankırı'da yaşamasın! Onun da birden fazla Vali Yardımcısı mevcut! O da ita amiri olarak görevleri taksim etsin ve Ankara'da ya da dilediği şehirde yaşasın! Böylesi bir durum normal mi?" dediğimizde Başhekim Aslan "Sizinle demogojiye girmeyeceğim! Şimdilik durum bu! Lakin Çankırı'ya da taşınmayı düşünüyorum!" demekle yetindi.

GELELİM 657 SAYILI YASAYA
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun İkamet Mecburiyetini düzenleyen Ek 20 nci maddesinde; Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır. Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir. Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terkedebileceği belirtilmiştir.

MEVCUT DURUMA İZİN VEREN KİM?
Yasanın ilgili maddesinde görülebileceği gibi; "... Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir." diyor.

Burada sorulması gereken soru açık ve net:

- Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Arif Aslan'ın Eylül 2019'dan bu yana Ankara'da ikamet etmesine izin veren amir kim? Halen İl Sağlık Müdürlüğü'ne vekaleten bakan zat-ı muhterem mi? 

ANKARA-ÇANKIRI SEFERLERİ NASIL MI OLUYOR?
Haber merkezimize ulaşan iddialara göre Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Arif Aslan, Ankara-Çankırı ve Çankırı-Ankara günlük seferlerini ilaç firmalarının mümessillerine ait araçlarla gerçekleştirdiği öne sürülüyor! 

BAŞHEKİM'İ BULMUŞKEN KORONAVİRÜS OLAYINI DA SORALIM DEDİK!
Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Arif Aslan'a, geride bıraktığımız Cuma gecesi hastane acil servisinden  sızan görüntü üzerine yerel medyada çıkan haberin sonrasında yaşanan gelişmelere istinaden; "Başhekim olarak neden açıklama yapmadınız?" sorusunu yönelttik. Başhekim Aslan; "Benim açıklama yetkim yok! Neden derseniz, Koronavirüs ile ilgili açıklamaları bakanlığımız yapıyor. Sanıyorum İl Sağlık Müdürümüz sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı" demekle yetindi.

Başhekim'in bu yanıtına "Böylesi önemli bir konuda kamuoyuna yapılacak bir açıklamanın sınırlı kişisel arkadaşa sahip bir sosyal medya hesabından yapılması sizce normal mi?" şeklindeki değerlendirmemize Başhekim Aslan; "Sanıyorum konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması da önümüzdeki saatlerde yapılacak" dedi.

Olay Cuma gecesi gerçekleşiyor! Bugün olmuş günlerden salı... Aradan ikisi tatil günü olmak üzere 3 gün geçmiş, İl Sağlık Müdürü 'yazılı basın açıklaması' yapacakmış!

Yaşanılanlara bakınca ister istemez şöylesi bir değerlendirme yapmakta beis görmüyoruz:

- Çankırı'da 'bürokrat olmak' altın tepside mükafat! Çankırı'da 'vatandaş olmak' azap deresinde boğulmak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
83 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler