Çankırı'da hırsızlar mesaide, bekçiler uykuda!

Çankırı'da geride bıraktığımız Cuma günü sabaha karşı şehrin göbeğinde yaşanan hırsızlık olayı, sokaktaki vatandaş tarafından, emniyet teşkilatındaki 'gece bekçileri'nin görevlerini layıkıyla yapıp yapmadıklarını da sorgulamaya itti.

Çankırı şehir merkezinde geride bıraktığımız Cuma sabahı saatler 05:20'yi gösterirken Belediye İş Merkezi karşısında hizmet veren Erhan Babas'a ait Türk Telekom bayisi 3 şüpheli tarafından işyeri camı tüple patlatılarak soyuldu. Hırsızlar çevre sakinlerinin işyeri camının kırılması ile oluşan gürültüye uyanarak "Hırsız var!" şeklinde bağırmaları sonucu, işyerinden 7 telefon ve kasadaki az miktardaki parayı alarak olay yerinden uzaklaşmalarıyla sonuçlandı.

Türk Telekom bayisini soyan 3 kişinin ikisi Manolya sokak Türk Telekom il müdürlüğü istikametine doğru koşarak kaçıyor diğer 1 kişi (tüple camı kıran kişi) apartman arasında kayboluyor. Hırsızlar Olaydan hemen sonra yaklaşık yarım saat Rabia parkı ve kucaklama taşı etrafında kameralara yakalanıyor. Yüzleri virüs maskeli ve kapşonlu montları ile kendilerini saklıyorlar. Ellerinde beyaz büyük Adidas yazılı ve amblemli çanta ile Çankırı etrafında turladıktan sonra bir binaya girişleri tespit ediliyor.

İŞYERİ SAHİBİ ERHAN BABAS: FAİLLER YAKALANMALI

erhan-babas-cankiri-turk-telekom-resim-03.jpg

Yaşanan olayla ilgili kendisine ulaştığımız işyeri sahibi Erhan Babas; "Yaşadığım olay çok ilginç. Gün aymak üzereyken 3 kişinin şehrin merkezinde olan bir işyerine böylesi bir operasyon çekmesi bir hayli düşündürücü. Olayın faillerinin bir an önce bulunup cezalarının verilmesi ile birlikte çalınan ürünlerimin bir an önce tarafıma teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Olayla ilgili Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekiplerinin yoğun bir mesai verdikleri ve zanlıların adalete teslim edilmeleri konusunda titizlikle çalıştıkları öğrenildi.

SAYIN VALİ: OLAY SAATİNDE "BEKÇİLER" NEREDE?

Çankırı şehir merkezinde sabaha karşı cereyan eden bu olay akıllara "bekçiler nerede?" sorusunu getirdi...

Eski Valilik binasının bulunduğu sokak, Çankırı'nın en merkezi noktası... Böylesi bir noktada, özellikle 'kuyumcular'ın ağırlıklı bulunduğu bu noktada bir işyerinin piknik tüpü ile vitrin camının patlatılması ve Emniyet Teşkilatı'nda "hırsızlığı azaltacak" gereçesiyle ihdas edilen 'bekçi' kadrosunda görev yapan personel, Cuma sabah saatlerinde neredeydi?

Polis bu zanlıları yakalar, ancak vatandaş adına Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü'nden ve de Çankırı Valisi Sn. Abdullah Ayaz'dan özellikle altını çizdiğimiz konuda, yani olayın gerçekleştiği saatte şehir merkezinde görevli 'bekçiler'in (!) hangi görev(ler)i icra ettikleri konusunda bilgilendirme talebimizi bu sayfalardan iletiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler