Çankırı'da ilk ara tatil için öğrencilere ücretsiz etkinlik programı

Çankırı'da ilk ara tatil için öğrencilere ücretsiz etkinlik programı

Çankırı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan ara tatil uygulamasının verimli geçmesini sağlamak amacı ile protokol imzalandı.  

Çankırı’da öğrencilerin ara tatillerde hem dinlenmelerini hem de öğrenerek keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Çankırı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Ortaklaşa imzalanan protokol kapsamında Çankırı ili ve ilçelerindeki tüm öğrenciler Belediyeye ait tarihi ve kültürel mekânlar ile Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Protokol kapsamına alınan 18–22 Kasım ve 06-10 Nisan tarihlerinde ara tatile çıkan çocuklar; Radyo ve İletişim Müzesi, Tarihi Çamaşırhane Müzesi, Tuz Mağarası, cam seyir terasını ücretsiz olarak ziyaret edebilecek ve Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda bulunan spor tesislerinden ücretsiz faydalanabilecek.

Öğrencilerin rağbet gösterdiği Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, bilim, sanat ve zeka atölyelerini belirlenen tarihlerde saat 08.30-12.00 arasında çocuklara ücretsiz olarak açacak.

Öğrenciler, Çivitçioğlu ile Buğday Pazarı (Hazımiye) Medreselerindeki el sanatları kurslarına da katılabilecek. Gemi ve Tren Kütüphane hizmetlerinden faydalanırken, Güneş Enerji Santrali, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Geçici Hayvan Bakım Merkezi ziyaretlerinde ise öğrencilere rehberlik hizmeti verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk “Belediye ile birlikte hazırladığımız beş günlük programda; öğrencilerimizin sosyal ve kültürel aktivitelerden ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayacağız. İlk ara tatilin tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler