Çankırı'da İsmail Hakkı Esen başkanlık koltuğunda

Çankırı'da İsmail Hakkı Esen başkanlık koltuğunda

Pazar günü yapılan seçim sonucu Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan MHP'li İsmail Hakkı Esen, görevi AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Boz'dan devraldı...

MHP'nin Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen bugün Çankırı Adalet Sarayı'na giderek 'mazbata'sını aldı. Esen, beraberinde eşi ve partililerle birlikte Çankırı Belediyesi'ne giderek görevi Hüseyin Boz'dan devraldı. Görev devir tesliminde MHP kanadından Gene Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, İl Başkanı Hasan Çakır, seçilmiş belediye meclis üyeleri ve partililer bulunurken, AKP'den Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve Merkez'den İl Genel Meclis üyesi seçilen Ruhi Şeker vardı.

Belediye önünde düzenlenen devir teslim töreninde dualar edildi, kurban kesildi. Burada konuşan Esen, gönül kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Bugünün MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 22. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Esen, "Bugün öyle bir gün ki tam 22 yıl önce aramızdan ayrılan milliyetçi, ülkücü hareketin kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü. Bugün Çankırı Belediyesini, emaneti geri almak bizlere ayrıca gururlandırıyor." dedi.

Seçim sürecinde çok şeyler yaşadıklarını ancak inanç ve duruşlarından taviz vermediklerini belirten Esen, şunları kaydetti:

"Evet zor bir göreve talip olduk, bunun farkındayız ama milliyetçi hareket hep zor görevlere talip olup hep de bu zorlukların üstesinden gelmiştir. Bugün de yüce Allah'ın izni ile sizlerin dua ve destekleri ile bu zorlukların üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Evet tam 15 yıl oldu. Çok bekledik, çok özlemiştik. Geçmiş dönemde Çankırı'mıza hizmet etmiş olan, belediye başkanlarımıza ve personelimize huzurunuzda vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

KADİR ŞEKERCİ YAPILAN YANLIŞLARI ALLAH'A HAVALE ETTİ!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci de Çankırı’da bu heyecan ve sevinci yaşamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ibadet şuuru içerisinde hizmet etme gayretinde olacaklarını söyledi.

MHP’nin Çankırı’da son yıllarda birçok sıkıntı yaşadığına vurgu yapan Şekerci, “Biz geçmişten intikam almaya değil, geleceği planlamaya, memlekete hizmet etmeye geldik. Ama şunu da özellikle belirtmek isterim ki, yapılan yanlışların hesabını Yüce Allah mutlaka soracaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Esen ve beraberindekileri makamda karşıladı.

İsmail Hakkı Esen'i tebrik eden ve yeni görevinde başarılar dileyen Boz, başkanlık mührünü Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’e teslim etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de bu güne kadar Çankırı Belediyesi’nde görev yapan tüm kadrolara teşekkürlerini iletirken, diğer siyasi partilerden gelen görüş ve önerilere de açık olacağını sözlerine ekledi.

rusvet-cankiri-belediyesi-alan-da-veren-de-melundur-resim-04.jpg
“RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL’UNDUR”

Başkan Esen’in talimatıyla belediye binasının giriş kapısına "Rüşvet alan da veren de melundur" Hadis-i Şerif'i yazıldı.

ismail-hakki-esen-mazbata-cankiri-resim-04.jpg

huseyin-boz-ismail-hakki-esen-resim-04.jpg

mhp-belediye-ismail-hakki-esen-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler