Çankırı'da İsmail Özdemir Huzurevi binasına 'çürük raporu'

Çankırı'da İsmail Özdemir Huzurevi binasına 'çürük raporu'

Çankırı'da yaşlılara ve bakıma muhtaç insanlara hizmet veren İsmail Özdemir Huzurevi binasının depreme dayanıklılık testinden sınıfta kaldığı ve bina için 'çürük' raporu verildiği ortaya çıktı...

ÇANKIRI Merkez'de Yenimahalle Akıncılar Sokak No: 41'de yerleşik olarak yaklaşık 80 yaşlı ve bakıma muhtaç insana yine yaklaşık 120 personeliyle hizmet veren ve toplamda gündüz mesaisinde 200 kişinin aktif olarak bulunduğu 'İsmail Özdemir Huzurevi'nin depreme dayanıklılık testinden sınıfta kaldığı ve bina ile ilgili 'çürük' raporu verildiği öğrenildi.

İsmail Özdemir Huzurevi yerleşkesi ile ilgili olarak 2023 yılı başlarında yapılan 'depreme dayanıklılık testi'nin sonuçlarının 'olumsuz' çıkmasına karşın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki kurum yetkililerinin bugüne kadar mevcut binada hizmet veriyor olması inanılır gibi değil.

DÜNKÜ DEPREM 'YIKICI' BİR BÜYÜKLÜKTE OLSAYDI?

Bilindiği gibi dün saat 16:04 dolaylarında Ilgaz'ın Cömert köyü merkezli 4.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Ve akabinde ülkemizin sayılı deprem uzmanlarından Prof. Dr. Ahmet Ercan X hesabından yaptığı paylaşımda; "27 Aralık 2023 Çarşamba 16:04’de Çankırı-Ilgaz’daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Sayın Ercan'ın dediği gibi Çankırı'da 'zamanı bilinmeyen' 6.0 ya da 6.8 büyüklüğünde bir deprem 'dün' yaşanmış olsaydı, İsmail Özdemir Huzurevi gibi, halen 'depreme dayanıklılık testinden' sınıfta kalan (!) ancak bir şekilde 'hizmet veren' ya da içinde barınılan konutların durumu ve ortaya çıkacak felaketin sorumlusu kim olurdu?

DURUM VALİ TAŞOLAR'A İLETİLMİŞ!

Öte yandan, İsmail Özdemir Huzurevi'nin depreme dayanıklılık testinden sınıfta kaldığı ve binaya 'çürük' raporu verildiğinden, Çankırı'nın yeni valisi M. Fırat Taşolar'ın bilgi sahibi olduğu konuyla ilgili nasıl bir çalışma yaptığı henüz bilinmiyor.

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte, Vali Taşolar ve bölge milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ile Pelin Yılık'ın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı şimdiden merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler