Çankırı'da 'işyeri ruhsatları'nda sahtecilik iddiası

Çankırı'da 'işyeri ruhsatları'nda sahtecilik iddiası

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bir ihbarda; Çankırı Merkez'de 31 Mart'tan önce işyerlerinin aldığı 'işyeri ruhsat'larının önemli bir bölümünün 'sahte' olduğu ve bu sayının da azımsanmayacak ölçülere ulaştığı iddia edildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bir ihbar; 31 Mart 2019 tarihinden önce 'Çankırı Belediyesi' ibareli yaklaşık 100'den fazla işyeri ruhsatının 'sahte' olduğu iddia edildi. İddia sahibi; "Mevcut belediye yönetimi yapacağı bir haftalık denetimde, bugün mevcut işyerlerindeki ruhsatların belediyede karşılığının olmadığını görecektir" demeyi de ihmal etmedi. Sayının hangi oranlarda olduğunu sorduğumuzda ise iddia sahibi; "Bu sayı 100'ün üzerindedir! İşyeri ruhsatları belediyeye getirilsin, çoğu işyerinin dosyasının belediyede olmadığı görülecektir" dedikten sonra da "Bu akçeli işler birileri tarafından gerçekleştirildi ve bu kişiler de beklenmedik düzeyde kişisel rant sağladılar" diyerek ortadaki rezaletin boyutlarına işaret etti.

İDDİALARI MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİ ACİLEN ORTAYA ÇIKARTMALI
Çankırı Merkez'de mevcut işyerlerinin sahip olduğu 'Çankırı Belediyesi' mühürlü (!) işyeri ruhsatlarının 'sahte' olup olmadığı konusunda mevcut belediye yönetimine büyük iş düşüyor.

Belediye bünyesindeki 'Zabıta Müdürlüğü' elemanlarının Çankırı Merkez'de yapacakları sıkı denetim sonucu geçmişte yaşanan rezaletin (!) sonucu ortaya çıkartılmalı, bu 'sahte' işyeri ruhsatlarında 'belediye' adına imzaları bulunan şahıslar hakkında da cumhuriyet savcıları gerekli işlemleri yapmalı.

MEVCUT BELEDİYEDE İŞYERİ RUHSATLARINI BAŞKAN ESEN İMZALIYOR
31 Mart seçimleri sonrasında başkanlık koltuğuna oturan İsmail Hakkı Esen'in, göreve geldikten sonra yeni 'işyeri ruhsatı' talebinde bulunanlara, Zabıta Müdürlüğü'nce hazırlanan ruhsatların son imzasını kendisinin attığı öğrenildi.

BAŞKAN ESEN'E ÇAĞRIMIZDIR
Bu sayfalardan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e çağrımızdır. 

Sayın Başkan; Vereceğiniz talimatla Çankırı'da mevcut işyeri ruhsatlarının hangisinin gerçek hangisinin 'sahte' olduğunu ortaya çıkartmak sizin yetkinizde!

Gerekli talimatları ilgili birime veriniz ve ortaya attığımız iddianın boyutunu Çankırı halkıyla paylaşınız...

Biz, 'gazeteci' olarak görevimizi buraya kadar yerine getirdik. 

Şimdi 'icraat' ve 'eylem' sırası sizde... Bekliyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler