Çankırı'da kafalar karışık! Dardaki esnafa dağıtılan paranın kaynağı kim?

Çankırı'da kafalar karışık! Dardaki esnafa dağıtılan paranın kaynağı kim?

Çankırı'nın gündemi 'maske' ile birlikte, dardaki esnafa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Karadeniz tarafından dağıtılan 35 bin TL'nin kaynağı merak ediliyor! Başkan Karadeniz "Parayı veren milletvekili Çivitcioğlu" derken, parayı alan esnaf aksini söylüyor!

Çankırı'da son 72 saattir yaşanan tartışma iyiden iyiye alevlenmeye başladı! Herşey sosyal medyada paylaşılan bir haberle alevlendi... Paylaşımda AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun, coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mağdur olan esnaf adına, Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'e 36 bin TL nakdi bağışta bulunduğu ve bu parayı dağıtması istendiği ifade ediliyordu. Bu paylaşım sonrasında yazılı yerel medyada da "Çivitcioğlu nakdi yardımda bulundu" başlığıyla da haber olarak yer buldu.

salim-nakdi-bagis-resim-012.jpg

Sözcü18 Haber Merkezi olarak konuyu takip etme refleksiyle ilk önce Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'e ulaştık. Başkan Karadeniz, yerel medyada yer alan haberlerde geçtiği gibi 'bağış' yapılan rakamı tarafımıza 36 bin TL olarak ifade etti. Aynı başkan bu sabah haber yayına hazırlanmadan önce bu kez rakamı '35 bin TL' olarak ifade etti!

Bununla birlikte Sözcü18 'iletişim' hesabımıza Çankırılı bir okuyucumuzdan gelen 'ihbar' bizlerin kafasını hayli karıştırdı! İsterseniz önce okuyucumuzdan gelen ihbar mesajını sizlerle paylaşalım, sonrasında tarafımızda bulunan bilgileri sizlere aktaralım...

Okuyucumuz mesajında diyor ki:

"Esnaf sanatkarlar aradı destek almak için çağırdı gittim başkan Karadeniz bunu al Salim Çivitci'ye teşekkür et dedi niye dedim kendi kesesinden mi veriyor dedim yok esnaf sanatkarların kasadan ama onun isteği dedi Salim'in 36 bin de yalan çıktı."

Yukarıda okuyucudan gelen 'yorumu' sabah saatlerinde Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'le de paylaştık. Başkan; "Bu iddia gerçek dışı! Biz 77 berber ve 11 çay ocağı esnafımıza 400'er lirayı imza ve kayıtlı adres üzerinden elden verdik! Toplam 35 bin lirayı dağıttık" dedi!

Başkan Karadeniz böyle iddialı bir beyanda bulununca ne denilebilir ki?

SÖZCÜ18 KONUYLA İLGİLİ SORULARINI BU SAYFALARDAN SORUYOR:

- Sayın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Karadeniz; Odanız üyesi olmayan bir isimden 'bağış' almanız yasal olarak mümkün mü? 

- Esnaf Odaları Birliği ya da 'Berberler ve Kuaförler Odası' olarak sizlerin 35 bin TL. gibi bir rakamda bağış almanız mümkün mü?

- Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun verdiğini ifade ettiğiniz 35 ya da 36 bin TL. (rakam sürekli değişiyor!) nakit paranın karşılığında Birlik ya da Oda olarak kestiğiniz herhangi bir 'bağış makbuzu'nu yazılı ve de sosyal medya aracılığıyla paylaşmanız mümkün mü?

- İfade ettiğiniz ve nakdi yardımda bulunduğunuz 77 berber ile 11 çay ocağı esnafının listesini kamuoyu ile paylaşır mısınız?

Ve Esnaf Odası Birliği Başkanı Karadeniz'e son sorumuz:

- Çankırı Esnaf Odaları Birliği'nin 'darda kalan esnaf'(lar) içerisinde sadece ve sadece ağırlıklı olarak 'berber-kuaför' ve 'çay ocağı' çalıştıranları mı bulunmakta? Diğer esnafımız bu süreçten hiç mi mağdur olmadı?

Umarız sorularımıza Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz yanıt verir... 

Sizce verir mi?

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
47 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler