Çankırı'da karantina altına alınan köy sayısı 3'e çıktı!

Çankırı'da karantina altına alınan köy sayısı 3'e çıktı!

Covid-19 salgınının ikinci dalgaya geçmesinden sonra Çankırı'ya bağlı Atkaracalar ve Şabanözü ilçelerine bağlı 2 köyde halen uygulanmakta olan 'karantina' süreci Kurşunlu'nun Dumanlı köyü ile ilgili benzer bir karar alınmasıyla 3'e çıktı.

Konuyla ilgili olarak Kurşunlu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İLÇEMİZE BAĞLI DUMANLI KÖYÜ KARANTİNA ALTINA ALINDI

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünya’yı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için yapılan mücadele kapsamında, Kurşunlu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 13.07.2020 tarihinde İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet Fatih KOCA başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İlçemize bağlı Dumanlı köyünde Covid-19 vakaları tespit  edilmesi nedeniyle salgının kontrol altına alınması açısından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 13 Temmuz 2020 tarihi saat 18:00'den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek köye giriş ve çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla  duyurulur."

DUMANLI'YA DIŞARIDAN GİRİŞ-ÇIKIŞ NORMALİN ÜZERİNDE!
Öte yandan konuyla ilgili Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün saat 18:00 itibariyle karantina kararı alınan Dumanlı köyüne, yaz dolayısıyla başta İstanbul olmak üzere Ankara ve diğer şehirlerden gelen ziyaretçi trafiğinin yoğun olduğu öğrenildi. Karantina kararına giden süreçte ise köyde 7 kişide coronavirüs (Covid-19) pozitif vaka olduğu ve bu kişilerin virüsü yayma risklerinin yoğun olduğu bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre Covid-19 testi pozitif çıkan bir vakanın geride bıraktığımız Cuma günü 'Cuma namazı'na katıldığı ve köy ile ilgili alınan 'karantina' kararının önemli bir gerekçesini oluşturduğu da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler