Çankırı'da kene ısırması sonucu ölüm!

Çankırı'da kene ısırması sonucu ölüm!

Geride bıraktığımız salı günü Çankırı Merkez'e bağlı Esentepe mahallesinde yaşanan kene ısırılması sonucu 40 yaşlarında bir erkek, yaklaşık 36 saat sonra tedavi gördüğü Karatekin Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre geride bıraktığımız hafta salı günü Esentepe mahallesinde meydana gelen talihsiz olayda, 40 yaşlarında bir erkek kene tarafından ısırıldı. Vücudundaki keneyi kendi imkanları ile çıkartmaya çalışan vatandaş sonrasında fenalaşarak KKKA şüphesiyle Karatekin Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahale sonrası tedavi altına alınan hasta bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla eks olan hastadan alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderildi. Ve 24 saat sonra Ankara'dan gelen raporda hastanın ölüm nedeninin Kırım-Kongo Kanamalı Ateş olduğu ortaya çıktı. Morgdan özel sağlık ekipleri tarafından alınan vatandaş, yine özel önlemler eşliğinde defnedildiği öğrenildi.

2019 YILI İÇERİSİNDE ÇANKIRI'DA KKKA ŞÜPHELİ ÖLÜM SAYISI 4
Konu ile ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin yetkililerden edindiği bilgiye göre Kırım-Kongo Kanamalı Ateş şüphesi taşıyan ölüm sayısının 2019 yılı içerisinde 4 olarak gerçekleştiği, Çankırı'da kene ısırması sonucu Ankara'ya gönderilen ve tedavi altına alındıkları hastanelerde yaşamlarını yitirenlerinin sayısının kesin olmamakla birlikte 3 olduğu belirtildi.

KENENİN ISIRMASI DURUMUNDA NE YAPILMALI?

Kenenin ısırması durumunda en yakın hekime başvurulması gerektiğinin altını çizen sağlık çalışanları; "Kene ısırması durumunda mümkünse en yakın sağlık kuruluşuna başvurup eğitimli bir sağlık personelinin keneyi usulüne uygun olarak çıkarması önerilir. Hastalık bulaşma riski kenenin vücutta kaldığı süre ile doğru orantılı olduğundan kene en kısa zamanda çıkarılmalıdır.

Vücuda yapışmış keneler, hijyen ortamı sağlanıp eldiven giyildikten sonra ezilmeden, ağızdan veya başından tutularak bir cımbız veya pens yardımıyla, vida çıkarır gibi sağa sola çevrilerek çıkarılmalı. Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerine sigara basmak veya kolonya ve gazyağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır" şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler