Çankırı'da 'köpek' katliamı! Birileri yaşanılanlara 'dur' demeli

Çankırı'da 'köpek' katliamı! Birileri yaşanılanlara 'dur' demeli

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı İğdir köyünde 'köpek' katliamı yaşandı. Köye gelen kargo çalışanının fotoğrafları sosyal medyada birçok hesap tarafından paylaşıldı ve ortaya çıkan durum Çankırı adına hiç de iyi olmadı.

ÇANKIRI'nın Kurşunlu ilçesine bağlı İğdir köyünde yaşandığı iddia edilen 'köpek katliamı' fotoğrafları sosyal medyada 'hayvanseverler' arasında büyük infial yarattı... İddialara göre Kurşunlu merkez'e 4 km mesafedeki İğdir köyü yolu üzerinde seyahat eden kargo dağıtım şirketi çalışanı, yol kenarında birkaç köpeğin uyuduğunu düşünerek yanlarına gidiyor ve karşılaştığı manzara karşısında dehşete düşüyor! Gün ortasında 'uyuyor' sanılan köpeklerin tamamı zehirlenerek öldürülmüş.

BAŞTA ANKARA OLMAK ÜZERE KARABÜK VE KASTAMONU'DAN BİZATİHİ BU İLLERİN BELEDİYELERİ TARAFINDAN TAŞYAKASI'NA KÖPEK SEVKİYATI YAPILIYOR!

Yaşanılan son olay öncesi de benzer ihbarların ulaştığı Sözcü18 Haber merkezi konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptı. Başta Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak olmak üzere Çerkeş ve Ilgaz Belediye başkanlarıyla gerçekleştirilen görüşmelerden ortaya ilginç bir sonuç çıktı: Çevre illerden; Başta Ankara olmak üzere Karabük ve Kastamonu'dan Çankırı'nın 'Taşyakası' denilen bölgesine yani Ilgaz, Kurşunlu ve Çerkeş ilçelerine bu illerin belediyeleri tarafından 'köpek sevkiyatı' yapıldığı iddiaları gerçeğiyle karşı karşıya olunduğu ortaya çıktı.

ÇANKIRI BÖYLESİ HABERLERLE GÜNDEME GELMEMELİ

Son aylarda başta Çankırı Merkez olmak üzere işlenen 'kadın' ve ebeveyn cinayetleri ile ulusal ve sosyal medyada yer alan 'Çankırı', bir de 'köpek katliamları' ile bu süreci devam ettirirse, ülke insanının gözünde şehrin imajı olabildiğince diplerde yer alır.

Böylesi bir durumu ne şehir ne de bölgenin insanı haketmiyor...

Yaşanılanlarla ilgili olarak başta şehrin Valisi olmak üzere, Merkez ve ilçe belediye başkanları yasaların kendilerine verdikleri yetkilerle ortadaki sorunu 'çözme' adına adım atmalılar! Özellikle komşu illerden Çankırı'ya yapılan 'köpek sevkiyatları' öncelikle polisin ve jandarmanın günün 24 saatinde yapacağı sıkı 'yol kontrolleri' ile engellenebilir. Bu da yeterli olmuyorsa, başta Ankara olmak üzere Karabük ve Kastamonu Belediye Başkanları ve bu illerin Valileri ile ikili görüşmeler yapılarak alınması gereken önlemlerin biran önce hayata geçirilmesi sağlanabilir.

Bazılarınızın "vatandaşın bu kadar derdi varken bir de köpeklerle mi uğraşacağız?" dediğini duyar gibi oluyoruz! Üzgünüz ama uçarı-kaçarı yok 'uğ-ra-şa-cak-sı-nız'...

Göreve geldiği ilk günden itibaren Çankırı içerisinde daldan dala zıplayan (!) Sayın Vali... Özellikle sizlere sesleniyoruz: Mesainize bu konu başlığını da alınız ve 'gereken' (!) ne ise ivedilikle gereğini yerine getiriniz... Getiriniz ki bizler de başımızı yastığa koyarken "Şehrin Valisi bu şehirde bırakın yolda ayağı takılan insanımıza sahip çıkmayı, şehrin köpeklerine dahi sahip çıkıyor" cümlesini göğsümüzü gere gere kurma zevkine erişelim...

Ve Çankırı'da köpeklerin de 'güven' içerisinde yaşayabileceklerini dosta-düşmana gösterelim...

Ne dersiniz?!

Öyleyse 'kolay' (!) gelsin...

cankiri-kursunlu-katliam-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler