Çankırı'da koronavirüs patlaması yaşanıyor! Türkiye genelinde ilk 5'e girdik!

Çankırı'da koronavirüs patlaması yaşanıyor! Türkiye genelinde ilk 5'e girdik!

Çankırı'da giderek tırmanan koronavirüs (Covid-19) salgını başta Devlet Hastanesi yetkilileri olmak üzere herkesi tedirgin edecek boyutlara ulaştı. Edinilen bilgilere göre 800 koronavirüs testinden 250'sinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Çankırı'da koronavirüs (Covid-19) adeta patladı! Edinilen bilgilere göre yapılan toplam 800 Covid-19 testinden 250'sinin pozitif çıktığı öğrenildi. Çankırı Devlet Hastanesi'nde mevcut yatakların tamamının dolu olduğu; Serviste yatan hastaların 'yoğun bakım ünitesinde biri vefat etse de yerine geçsek' psikolojisinde bekledikleri bilgisi de haber masamıza düştü! 

Çankırı'da daha önce Covid-19 testleri pozitif çıkan ve halen evlerinde tedavi edilen hastalarla ilgili de olumlu haberler gelmiyor! Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre halen evlerinde tedavi altında olan çok sayıda hastanın durumunun da 'kritik' seviyelerde seyrettiği yönünde...

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'NIN SON PAYLAŞIMI HABERİMİZİ DESTEKLİYOR
Sağlık Bakanı da haberimizde yeralan ifadeleri doğrularcasına saat 19:04'de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım." dedi.

İşte o tweet:

saglik-bakani-fatih-cankiri-resim-012.jpg

ÇANKIRI ORHAN SAKA SPOR SALONU PANDEMİ HASTANESİ'NE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ
Çankırı'da yaşanan koronavirüs salgını ile birlikte Devlet Hastanesi'nde ortaya çıkan yatak sıkıntısını aşma konusunda başta Sağlık Bakanlığı ve Valilik ne düşünür bilemiyoruz. Sözcü18 Haber Merkezi olarak yaşanan kaosa çözüm olarak Çankırı Valiliği'nin Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek Orhan Saka Spor Salonu'nun 'pandemi' hastanesine dönüştürülmesi yönünde çalışmalara ivedilikle başlamasını öneriyoruz. Böylesi bir çalışma bölgede başgösteren koronavirüs vakalarının tedavisi yönünde yaşanan yatak sıkıntısını büyük oranda ortadan kaldırabileceği gibi sağlık çalışanlarının da içinde bulundukları negatif durumdan kurtaracak.

orhan-saka-kapali-spor-salonu-cankiri-resim-012.jpg

TECHİZAT GELİRSE ORHAN SAKA SPOR SALONU ÇÖZÜM OLABİLİR
Konuyla ilgili olarak uzman bir doktordan aldığımız görüş; "İstenildikten sonra herşey mümkün. Sadece iyi bir organizasyon olması gerek. Tabii ki öncelikle gerekli olan techizat. Spor salonunun içerisi bölmelere ayırmak suretiyle asgari ek 50 yatak sağlanmış olur. 50 Adet monitor, 50 adet ventilatör, ilaç malzeme deposu, hemşire, doktor ve oksijen desteği verilirse hastanede yaşanan sorun çözüme kavuşur." dedi. 

"ESKİ HASTANE İHTİYAÇ GÖRMEZ"
Haberimize bazı okuyucularımızdan gelen "eski hastane devreye sokulmalı" önerisini de danıştığımız doktorumuz; "O öneri pandemi sürecinin başlangıcından bu yana çok fazla dillendirildi ve tartışıldı. Ancak şu an mevcut hastanede ek yoğun bakım altyapı yetersizliği, oksijen ve elektrik altyapısı yetersiz olduğu için açılamamışken, harabeye dönmüş eski hastane binası ancak ümit kesilen hastaların ölmesi için atılan bir bina olmaktan öteye gidemez" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler