Çankırı'da Kucaklama Taşı alt geçidi trafiğe açılıyor

Çankırı'da Kucaklama Taşı alt geçidi trafiğe açılıyor

Çankırı Merkez'de Atatürk Bulvarı'nı Fuar Yolu'na bağlayan Kucaklama Taşı alt geçidi inşaatında mutlu sona gelindi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, alt geçit ve üst yolda trafiğin önümüzdeki hafta açılacağı müjdesini verdi.

Çankırı şehir merkezinde Atatürk Bulvarı'nın Fuar Yolu'na 'kesintisiz' bağlantısını sağlayacak olan Kucaklama Taşı alt geçit projesinde mutlu sona sayılı günler kaldı.

Haziran ayının son haftasında vurulan ilk kazma ile çalışmalara başlanılan projede asfaltlama çalışmalarına geçildi. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "Projenin son aşamasına geldik. Dün başlayan asfaltlama çalışmalarımız bugün de devam ediyor. Müteahhit firma bazı ufak-tefek eksiklikleri tamamlarken biz de çevre ve peyzaj çalışmalarımızı tamamlamanın gayretindeyiz. Özellikle orta refüj konusunda yaşanan eksiklikleri giderme yönünde gayret gösteriyoruz. Peyzajlama çalışmaları içerisinde sanatsal yapı ve heykeller yer alacak. Bütün bu çalışmalar devam ederken asfaltlama çalışması tamamlandıktan sonra, sanıyorum önümüzdeki haftanın ortalarında alt geçit ve Ankara-Yapraklı yolunu trafiğe açacağız" dedi.

kucaklama-tasi-asfalt-calismasi-cankiri-kasim-resim-066.jpg

BAŞKAN ESEN, MEYDAN'LA İLGİLİ SORULARIMIZI DA YANITLADI

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e, Çankırı'da halen yapımı sürdürülen 'meydan' ile ilgili sorular sorduk. Başkan Esen; "Meydanla ilgili yıkım çalışmaları tamamlandı. Enkaz kaldırma ile birlikte yapılacak projeninin karar aşaması sürecini yaşıyoruz. Yeni meydan ile ilgili olarak 9 proje çizdirdik ve 9 proje ile ilgili olarak yaptığımız değerlendirme sonucunda sayıyı 3'e indirdik. Ankara'da sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile ile yapacağım görüşme sonrasında 'kesin proje'nin startını vereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler