Çankırı'da Kurban Bayramı süresince alınan tedbirler açıklandı

Çankırı'da Kurban Bayramı süresince alınan tedbirler açıklandı

Çankırı Valiliği, 9 - 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı ile ilgili alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Çankırı Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Çankırı Valiliğinden duyuru;

09.07.2022 - 12.07.2022 tarihlerinde hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için ilimizde her türlü tedbir alınmıştır.

Bu kapsamda;

1- Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü'nce, vatandaşlarımızın alışverişlerinde fahiş fiyatla karşılaşmamaları ve kurban kesimi ile ilgili karşılaşabilecekleri aksaklıkların giderilmesi için gerekli denetimler yapılacak, gelen ihbar ve şikayetler değerlendirilerek çarşı ve mıntıkaların kontrol edilmesi sağlanacak, görev alanı içerisinde bulunan cadde ve sokakların temizlik işleri aksatılmadan devam ettirilecek, su ve kanalizasyon arızaları nöbetçi ekipler tarafından giderilecektir. Vatandaşlarımız Alo 153 Hilal Masa ve Alo 185 Su ve Kanalizasyon servislerinden yardım isteyebilecek, herhangi bir yangın, trafik kazası ve diğer olaylar ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi ve dış hat 213 11 11 numaralı telefonlara başvurabileceklerdir.

2- İl Emniyet Müdürlüğünce bayram öncesinde ve sonrasında alınan tedbirler doğrultusunda halkımızın yoğun olduğu merkezi yerler ile otobüs terminali cezaevi, mezarlıklar, kurban satışı yapılan hayvan pazarı ve güzergahları görevli ekiplerce kontrol altında bulundurulacak ve olumsuz bir durum görüldüğü an müdahale edilecek, hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı çalışmalar yapılacak, trafik ekipleri tarafından trafik yönünden alınması gereken tüm tedbirler alınacaktır.

3- İl Jandarma Komutanlığınca halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler ile yol güzergahları, dinlenme tesisleri ve akaryakıt istasyonlarında önleyici kolluk faaliyeti yürütülecek, hırsızlık ve kapkaç olaylarına karşı gerekli tedbirler alınacak, daha önceden hırsızlık olaylarının yoğun olarak meydana geldiği D-100 karayolu üzerindeki dinlenme tesislerinde önleyici tedbirler artırılacak, trafiğin yoğun olduğu yer, zaman ve güzergahlarda denetim faaliyetleri aksatılmadan sürdürülecek, umuma açık yerler ve kritik tesisler devriyeler marifetiyle sık sık kontrol edilecektir.

4- İl Sağlık Müdürlüğünce il merkezinde 5 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet verecek, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı kamu yataklı sağlık tesislerinde Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetleri sunumu 24 saat nöbet esaslı devam edecektir.

5- Vatandaşlarımız elektrik arızaları ile ilgili konularda 186 numaralı Çağrı Merkezi telefonuna başvurabileceklerdir.

6- Doğalgazla ilgili bir problem yaşanmaması için KARGAZ şirketi tarafından gerekli tedbirler alınmış olup, vatandaşlarımız acil durumlarda Doğalgaz Acil 187 numaralı telefona başvurabileceklerdir.

Sayın halkımıza saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler