Çankırı'da "kurban kesim yerleri" belirlendi

Çankırı'da "kurban kesim yerleri" belirlendi

Çankırı İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda; Belediye Mezbahası, Pazar Pazarı, Esentepe Mahallesi Kesimhanesi ile Merkez köylerde belirlenen alanlarda kesim yapılabileceği bildirildi.

Çankırı Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların şehir merkezinde kesim yapabileceği alanları açıkladı. Çankırı İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca alınan kararlar doğrultusunda; Belediye Mezbahası, Pazar Pazarı, Esentepe Mahallesi Kesimhanesi ile merkez köylerde belirlenen alanlarda kesim yapılabileceği bildirildi.

Çankırı Belediyesi, Çankırı İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararları doğrultusunda belirlenen kesim alanlarını Kurban Bayramı’na hazırlıyor. Belirlenen kurban kesim alanlarında vatandaşların su ihtiyacını gidermek için belirlenen noktalara su tesisatları bağlanıyor. Kesim alanlarının güvenliği ve özellikle pandemi sebebi ile gerekli tedbirler de ilgili birimlerin personelleri tarafından kesim süresince sağlanacak. Kesim alanlarında maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları titizlikle yürütülecek.

Kesim alanlarında kurbanlarını kestiren vatandaşlar için kurbanlık kesim fiyat tarifesi de belli oldu. Vatandaşlar küçükbaş kurbanları için 70 TL, büyükbaş kurbanları için 325 TL kesim ücreti ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler