Çankırı'da lastik fabrikasında 'ambulans' rezaleti!

Çankırı'da lastik fabrikasında 'ambulans' rezaleti!

Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki lastik fabrikasında yaşanan iş kazasında bir işçi parmağını kaybetti. Olay, 8 Şubat 2024 Perşembe günü meydana geldi. Ve yaşanan üzücü olay acı bir gerçeği ortaya çıkardı...

YAKINKENT Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Sumitomo Rubber Ako'da çalışan temizlik işçisi Orhan Ü. (40)8 Şubat Cuma günü geçirdiği iş kazası sonucu fabrikadan Çankırı Devlet Hastanesi'ne, burada mikro cerrahi uzmanı olmadığından Ankara Hacettepe Hastanesi'nde operasyona alınana kadar geçirdiği süre nedeniyle parmağından oldu.

YAŞANAN SÜREÇ TAM ANLAMIYLA BİR REZALET!

İsterseniz gelin yaşanan 'rezalet'i adım adım size aktaralım:

Japon sermayeli lastik fabrikası Sumitomo Rubber Ako'da taşerona verilmiş olan 'temizlik' şirketinde çalışan 40 yaşındaki Orhan Ü. yaşadığı iş kazası sonrasında ambulansla Çankırı'ya nakledilmek istendi. 2 bin 500 dolayında işçinin çalıştığı fabrikada 'ambulans' (!) bulunmaması nedeniyle ve Çankırı'dan gelecek olan ambulansın da aradaki yaklaşık 27 km mesafeden dolayı gecikmesi sonrasında ilk müdahale fabrika revirinde basit bir pansuman yapılmasının hemen ardından Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan değerlendirmenin ardından parmağı kopan Orhan Ü., Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildi.

Ankara Hacettepe Hastanesi'nde O.Ü., yaklaşık 11 saat süren iki ayrı ameliyat geçirdi. Ancak tüm müdahalelere rağmen parmağının üçte birini kaybetmekten kurtulamadı.

2500 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI FABRİKADA 'AMBULANS' YOK!

Yakınkent Organize Sanayiinin gözbebeği olan Sumitomo Rubber Ako'da 2 bin 500'e yakın çalışan mevcut... Bu işçilerin tamamına yakını 'sendikalı' ve Petrol-İş Sendikası üyesi!

Sendika toplu iş sözleşmeleri yapıyor ve hayata geçiriyor! Ancak ne hikmetse üyesi işçisinin yaşayabileceği olası 'iş kazası' sonrasında en yakın hastaneye ulaşımını sağlayacak olan 'ambulans'ın kapıda olması gerektiğini atlıyor! Atlayabiliyor!

Fabrika yönetimi de 2 bin 500'e yakın işçi çalıştırmasına karşın, fabrika bünyesine bırakın 3 ambulansı 1 ambulans dahi almayı düşünemiyor!

ORGANİZE SANAYİİ YÖNETİMi: PROTOKOL İMZALANDI

Başta lastik fabrikasında olması gereken ‘ambulans’ın bulunmaması ayrı bir tartışma konusu olabilir. Ancak bunun ötesinde yaklaşık 5 bin dolayında sanayi işçisinin çalıştığı Yakınkent Organize Sanayiinde olması gereken ‘ambulans’ bugüne kadar neden ‘tahsis’ edilmedi?

İşte bu sorunun cevabını bulma adına Yakınkent Organize Sanayii yetkilileriyle görüştük. Bizlere "İl Sağlık Müdürlüğü ile aramızda bir protokol imzalandı. Buraya, çevre köylerde yaşayanların da sağlık sorunlarının çözümüne katkı sağlanacağını" belirttiler...

Sözcü18 Haber Merkezi olarak yaşanan bu REZALET'le ilgili olarak BAŞTA FABRİKA SAHİPLERİ OLMAK ÜZERE, SENDİKA, ORGANİZE SANAYİİ, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI VE SON OLARAK ÇANKIRI VALİLİĞİ'Nİ SORUMLU ADDEDİYOR ve;

Sayın Vali'yi göreve davet ediyor, haberimizi 'İHBAR' kabul ederek 'sorumlular' hakkında gereken işlem(ler)i yapmasını önce O fabrikada çalışan işçiler, sonra da tüm kamuoyu adına TALEP ediyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
49 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler