Çankırı'da lisede yaşanan 'darp' ve 'taciz' iddiaları adliyede

Çankırı'da lisede yaşanan 'darp' ve 'taciz' iddiaları adliyede

Çankırı’da “kimliği belirsiz genç bir kadın intihar etti” skandalından sonra eğitim kurumlarından şiddet ve taciz haberleri gelmeye devam ediyor.

Çankırı'nın en gözde okulları arasında ilk sırada yer alan Çankırı TOBB Fen Lisesi'nde yatılı kalan 12. sınıf öğrencilerinin 9. sınıf öğrencilerine şiddet uyguladığı ve tacizde bulundukları iddia edildi.

Haber Merkezimize ulaşan mağdur öğrencilerin ailelerinden edinilen bilgiye göre; Çankırı TOBB Fen Lisesi'nde yatılı olarak kalan son sınıf öğrencileri 9. sınıf öğrencilerine ıslak havlu ile haftanın 6 günü şiddet uyguladıkları iddiaları bugün için savcılık soruşturması aşamasına kadar ulaştı.

Mağdur ailelerin okul yönetimi ile yapmış olduğu görüşme sonrası veliler ellerindeki şikayet dilekçeleri ile birlikte soluğu Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alırlar.

4 ÖĞRENCİ GECEYİ ÇOCUK ŞUBE'DE GEÇİRDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Ekipleri aracılığı ile mağdur ailelerin ifadeleri ve şiddete maruz kalan çocukların darp raporlarının alınması ile birlikte 4 öğrenci geride bıraktığımız hafta içerisinde salı gecesini çocuk şubenin nezaretinde geçirdi.

Edinilen bilgilere göre yaşanılanların sadece ıslak havlu ile darpla sınırlı kalmadığı, çocuklara zorla şarkı söylettikleri, 'özel şarkı' isteyip o şarkıları kendilerine 'ödev' (!) olarak verdikleri ve ezberlemelerini istedikleri, 9. sınıf öğrencilerine demir çubuklarla tacize varan eylemlerde bulunulduğu da belirtilen iddialar arasında.

MAĞDUR 3 ÖĞRENCİ KAYDINI ALDIRDI

Öte yandan yaşanılan olayların mağduru olan 3 öğrencinin Çankırı TOBB Fen Lisesi'ndeki kaydını aldırarak Ankara'ya nakil yaptırdıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
61 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler