Çankırı'da MEB çalışanlarının 'maaş promosyonu' görüşmelerinden sonuç çıkmadı!

Çankırı'da MEB çalışanlarının 'maaş promosyonu' görüşmelerinden sonuç çıkmadı!

Çankırı'da yaklaşık 2 bin 500 eğitim çalışanının 'maaş promosyonu' için 5 komisyon üyesi ile bankalar biraraya geldi. Bankaların tekliflerini sundukları görüşmeden beklenen 'anlaşma' çıkmadı...

ÇANKIRI Merkez'de yaklaşık 2 bin 166 'eğitim çalışanı'nı ilgilendiren 'maaş promosyonu' görüşmeleri bugün gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar başkanlığındaki 5 kişilik komisyon üyeleri ile banka temsilcilerinin katıldığı toplantıdan beklenen 'müjdeli haber' çıkmadı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre bugünkü toplantıda; bankaların 3 yıllık anlaşma ile birlikte verecekleri teklifleri bildirdiler. Akbank'ın 11 bin 750 TL'lik teklifiyle başlayan 'pazarlık' görüşmeleri, Finansbank'ın 15 bin TL'lik teklifiyle sonlandı.

Finansbank'ın 15 bin TL'lik teklifini kabul etmeyen Komisyon, yarın toplanmak üzere dağıldı.

EĞİTİM-BİR-SEN: DEDİKODULARA FIRSAT VERMEYİN

Toplantı sonrası, komisyonda 'yetkili sendika' temsilcisi olarak bulunan Eğitim-Bir-Sen, üyelerine 'promosyon görüşmeleri' ile ilgili olarak şu mesajı gönderdi:

"Maaş promosyonu görüşme toplantısı bugün gerçekleştirilmiştir. 8 adet banka teklif sunmuş, sonrasında miktar artırılmıştır. Geldiğimiz noktada henüz bir nihai sonuç alınmamış olup, yarın yapılacak komisyon toplantısı değerlendirme yapacaktır. Sonuçta her ne karar çıkarsa bilgilendirme yine hem sendikamız hem de İl Müdürlüğü'nün yayın organları tarafından yapılacaktır. Harici bilgiler ile dedikodulara fırsat verilmemesi önemle rica olunur."

MEB ÇALIŞANLARI: TABAN 30 BİN TL'DEN BAŞLAMALI

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin eğitim camiası içerisinde görev alan eğitimcilerle ve sendika temsilcileriyle yapmış olduğu ikili görüşmelerden ortaya şöylesi bir değerlendirme çıktı:

- Maaş promosyonu olarak taban fiyatın asgari "30 bin TL"den başlaması gerektiğine işaret ediliyor ve bu rakam üzerinde "yetkili komisyon'un ısrarcı olması talep ediliyor.

- 'Maaş promosyonu'nda diğer bir sorun ise 'ilçelerde görev yapan MEB mensupları'nın masadan çıkacak 'maaş promosyonu'ndan fayladalanamamaları. Bu konuda 'banka temsilcileri'nin ilçelerde başta şubelerinin olmamasını ve beraberinde ATM'lerin de bulunmaması nedeniyle 11 ilçenin tamamında çalışan personeli bu anlaşma içerisine dahil etmek istememeleri. MEB çalışanları, bankaların bu yaklaşımına da tepkili! "Bugün Eldivan, Korgun, Kızılırmak ve Yapraklı'da çalışan personelin tamamına yakını Çankırı Merkez'de ikamet ediyor. Bu ilçelerde çalışan MEB personeli anlaşma içerisine dahil edilmeli" şeklinde ısrarcı olunmasını talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler