Çankırı'da 'Milli Eğitim' yine sınıfta kaldı!

Çankırı'da 'Milli Eğitim' yine sınıfta kaldı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen "2022 Yılı 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda, Çankırı'nın adı yine yok...

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen 2022 Yılı Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ön değerlendirmeyi geçen ve bölge finallerine katılmaya hak kazanan bilim ve sanat merkezleri açıklandı

Ülkemiz için faydalı projeler üretmeye ve yaptıkları işlerle göğsümüzü kabartan BİLSEM'ler, TÜBİTAK'a 497 proje ile damgasını vurdu.

"Ortaokul" ve "Lise" şeklinde iki ayrı kategoride açıklanan listelere göre "Ortaokul" kategorisinde Türkiye’de 3 ilin, "Lise" kategorisinde ise 5 ilin listelerde yer almadığı görüldü.

Listelerde Çankırı’yı arayanlar ise büyük hayal kırıklığı yaşadı, çünkü Çankırı her iki listede de yoktu.

Yaşanan bu üzücü durum eğitim camiasında büyük tepkilere yol açarken, Çankırı’da eğitimin başındaki isim, yani İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ise sessizliğini korumakta ısrarcı.

bilsem-harita-resim-03.jpg

Çankırı’daki eğitimi, atadıkları liyakatsiz isimlerle dibe vurduran, başta siyasetçiler olmak üzere, sendikacı, etkili-yetkili kim varsa Sözcü18 Haber Merkezi olarak saygı ve sevgilerimizi sunarken, ülke genelinde yaptığı başarılı işlerle adını duyuran BİLSEM'in Çankırı ayağı gerçekten neler yapıyor, merak içindeyiz... Bununla birlikte Çankırı ili içerisinde halen eğitim faaliyetlerini sürdüren ortaokul ve liselerin yönetici kadrolarının da yaşanan kaostaki paylarını unutmuş değiliz.

bilsem-01.jpg

bilsem-02.jpg

bilsem-03.jpg

bilsem-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler