Çankırı'da Milli Eğitim'in geldiği nokta!

Çankırı'da Milli Eğitim'in geldiği nokta!

Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışmasına ülke çapında katılım listesi yayınlandı. Ve "Çankırı listede hangi sırada yeraldı?" sorusunun yanıtına hep birlikte bakalım.

TÜBİTAK tarafından yayınlanan listeye göre Çankırı sondan ikinci. Evet yanlış duymadınız 81 vilayet arasında sondan 3'üncü! Sadece ve sadece 2 proje ile 79'uncu! Birinci il neresi mi? Tam tamına 3 bin 924 proje ile Van!

Amacı "Gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak" olarak ifade edilen yarışmada TÜBİTAK; "Özgün fikirlerin belirlenen temalar ile ilişkilendirilmesini, yarışmanın öğrencileri bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araç olduğunu" belirtiyor.

TÜBİTAK'ın açıkladığı listeye baktığımızda ise karşımıza çıkan fotoğraf; Temel eğitimde Çankırı'nın ne kadar dibe vurduğu açıkça gözler önüne seriliyor.  

Ama asıl sorun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu vekaleten işgal eden Muammer Öztürk'ün, bu vahim durumdan bihaber bir şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamını işgal etmesi ve Çankırı'nın dibe vuran temel eğitim sorununu çözme noktasında bir eyleminin olmaması.

İşin bir başka acı tarafı da; Mevcut siyasetçilerin kendi iktidarlarını güçlendirme adına "bizden olsun ne olursa olsun" mantığı ile hareket ederek Çankırı'nın kaderini "Muammer Efendi"ye teslim etmeleri ile birlikte, eğitim sistemi içerisinde yer alan çocuklarımız karanlık bir geleceğe doğru hızla ilerliyor

İnanmıyorsanız açın Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı duyurulara bakın! Çöp toplamayı süslü cümlelerle millete "proje" (!) diye nasıl yutturduklarını görürsünüz.

İşte TÜBİTAK'ın açıkladığı liste ve işte Çankırı'da 'temel eğitim'in içinde bulunduğu durumun fotoğrafı:

cankiri-sondan-ucuncu-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler