Çankırı'da Modern Hayvan Pazarı açılışı için geri sayım başladı

Çankırı'da Modern Hayvan Pazarı açılışı için geri sayım başladı

Çankırı Belediyesi'nin Modern Hayvan Pazarı, açılış için gün sayıyor. 113 bin metrekare rezerv alanı ile bölgenin en büyüğü, hayvan kapasitesi olarak da bölgenin ikincisi olan alan, yapısal çalışmalarının ardından celeplere açıldı.

Çankırı Belediyesi tarafından Yapraklı Yolu Tuzlu Bağları mevkiinde yaklaşık 50 dönümlük kurulum alanına sahip Modern Hayvan Pazarı, asfalt çalışmalarının ardından Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticileri ile satıcıları ile buluştu.

Büyük ve küçükbaş hayvan satış alanları, kafeterya ve idari bina, kontrol ve zabıta noktası ile dezenfeksiyon ünitesi tamamlanan alanda; büyükbaş için toplam 6 bin 200 metrekare, küçükbaş için ise toplam 3 bin 500 metrekare alan ayrıldı. Bölgeye ayrıca 26 adet çadır alanı da yapıldı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alanlarının üstü kapalı çatı sistemi çalışmalarına ise Ağustos ayında başlanacağı bildirildi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bir hafta sonra açılışını yapacağı Modern Hayvan Pazarı’nın ilk Kurban Bayramı öncesinde alıcılara ve satıcılara bereket getirmesi temennisinde bulundu.

cankiri-modern-hayvan-pazari-resim-061.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler