Çankırı'da okullarda 'grip' alarmı! Salgın durdurulamıyor

Çankırı'da okullarda 'grip' alarmı! Salgın durdurulamıyor

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar arttı. Okullarda çocuklar arasında da hızla yayılan hastalık nedeniyle okullarda öğrencilerin büyük bölümü 'devamsızlık' yapıyor...

GRİBAL enfeksiyon vak'aları gün geçtikçe artıyor. Kış mevsimi ile birlikte vatandaşlar öksürük ve ateş ile hastanelerin yolunu tutarken bu durum ilk ve ortaöğretim okullarına da yansımış durumda. Kendisini halsiz hisseden ve ateşi çıkan çocukların velileriyle soluğu hastanede aldıkları ve sonrasında kendilerine verilen rapora istinaden okula gitmeyerek evde tedavi süreçlerini yaşadıkları öğrenildi.

Çankırı'da son 3 günde okullarda yaşanan salgın nedeniyle sınıf mevcutlarına göre üçte iki azalma olduğu belirtilirken, Vali Abdullah Ayaz'ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'hastalık nedeniyle okula gelmeyen öğrenci sayısı'nı talep ettiği gelen bilgiler arasında.

SALGINDAN ÖĞRETMEN VE VELİLER DE ETKİLENİYOR

Çankırı'daki okullarda öğrenciler arasında yaygınlaşan 'gribal salgın' başta sınıf öğretmenleri olmak üzere, hastalığa yakalanan öğrencilerin velilerini de etkisi altına aldığı dillendiriliyor.

Çankırı Devlet Hastanesi'ne 'öksürük-halsizlik ve konuşma zorluğu' şikayetiyle müracaat edenlerin sayısında belirgin bir artış gözlenirken benzer durumun Özel Karatekin Hastanesi'nde de yaşandığı bildirildi.

ISPARTA'NIN SÜTÇÜLER İLÇESİNDE OKULLAR 5 GÜN TATİL EDİLDİ

Öte yandan dün alınan karar gereği, benzer olayın yaşandığı Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 7 Aralık 2022 Çarşamba günü itibariyle İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda eğitime 5 gün ara verildiği öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler