Çankırıda otopark ihalesi İPTAL!

Çankırı'da otopark ihalesi İPTAL!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşın tepkisi karşısında ihaleyi karşılıklı olarak feshetmek zorunda kaldı.

Çankırı Belediyesinin açtığı ihaleyi kazanarak şehir merkezinde 'ücretli otopark' müteahhitliği yapan Özyıldız Parkomat yaptığı işi tek taraflı olarak bıraktı.
 
Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre son 3 gündür şehir merkezinde otopark ücretlendirme işlemi yapılmıyor. Yüklenici firma Özyıldız Parkomat ile Çankırı Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonucu Mayıs 2012'de imzalanan sözleşme karşılıklı olarak yapılan anlaşma ile feshedildi. Firmanın içeride bulunan yaklaşık 40 bin lira nakit teminatı iade edildi.
 
TEPKİLER BAŞKAN DİNÇ'İ ÜRKÜTTÜ!
Haber Merkezimizin yaptığı araştırma sonucu elde edilen bilgilere baktığımızda; Özyıldız Tarım İnşaat Otopark İşletmesi Nakil Vasıtaları ve Temizlik Ürünleri Turizm Ticaret Ltd. Şirketi'nin Çankırı şehir merkezinde aylık KDV dahil 13 bin 500 lira bedelle üstlendiği ücretli otopark hizmetini bırakma süreci şöyle gelişti:
 
Yüklenici firmanın icra yoluyla tahsilatını yaptığı 30 dosya sahibi ile açılmak üzere olan yaklaşık 400 dosyanın yarattığı infial Belediye Başkanı İrfan Dinç'i fazlasıyla rahatsız etti.
 
Firma yetkilileriyle karşılıklı görüşen Belediye Başkanı Dinç "Sizlerin yaptığı uygulama ile 2014 yılında yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerini riske atmam mümkün değil. Hem benim hem de sizin mağduriyetini önlemenin tek yolu aramızdaki sözleşmeyi iki taraflı anlaşarak feshetmek." şeklindeki önerisi üzerine Özyıldız Parkomat'ın teminatı kendilerine iade edilerek hizmet akdi feshedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler