Çankırı'da şehiriçi trafiğinin rahatlamasına sayılı günler kaldı

Çankırı'da şehiriçi trafiğinin rahatlamasına sayılı günler kaldı

Çankırı şehir merkezinde, Kucaklama Taşı mevkiinde Yapraklı - Ankara ve Fuar Yolu ile Atatürk Caddesi'ne bağlantıların trafiğe açılması yönünde yapılan altyapı çalışmaları son günlerini yaşıyor.

ÇANKIRI şehir merkezinde yapımına 23 Haziran'da başlanan ve Atatürk Bulvarı Fuar Yolu’na alt geçit ile kesintisiz olarak bağlayan Büyük Otel’den Yapraklı Yolu güzergâhına ise üst yoldan trafik akışı sağlayacak olan çalışmalarda son günlere geldik.

İlk kazma vurulduğunda 120 günde tamamlanacağı açıklanan projede 14 Ekim tarihi itibariyle, yani 23 Ekim'e 9 gün kala projede trafik akışının sağlanacağı emareleri görüldü

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen; "Vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin huzuru içerisindeyim. İlk kazmayı 23 Ekim'de vurmuştuk ve o gün inşaat yapım süresini de 120 gün olarak açıklamıştık. Değerli hemşehrilerime ve bölgedeki esnaf arkadaşlarımıza şu müjdeyi vereyim ki kavşakta trafik akışı yeni haftanın başında start alır." dedi.

Belediye Başkanı Esen çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini, proje kapsamı içerisinde yer alan peyzaj çalışmaları kapsamında 6 tane heykelin yapımının bitme aşamasında olduğunu, yaya geçişlerini engelleme amacıyla projede yer alan orta refüj ile kaldırım çalışmalarının ise yaklaşık bir aylık süre içerisinde tamamlanacağını da belirtti.

kucaklama-tasi-cankiri-resim-01.jpg

"KUCAKLAMA TAŞI" UYGUN BİR YERE TAŞINACAK

Yapımı halen süren ve 10 metre genişliğinde 350 metre uzunluğundaki alt geçidin üstüne modern döner kavşak yapılacak. Yaklaşık 46 milyon TL’ye mâl olacak projenin yapım süresi ise 120 gün içerisinde tamamlanıyor. Bölgenin en önemli sembollerinden Kucaklama Taşı ise korunarak uygun bir alana taşınacak.

kucaklama-tasi-cankiri-resim-011.jpg

"Kucaklama Taşı"nın hikayesine gelince; Kent meydanının en işlek alanında bulunan Roma dönemine ait dilek taşını Çankırı'yı fetheden Emir Karatekin Bey'in kucakladığına ve dileğinin kabul olduğuna inanılıyor. Dilden dile yayılan ve şehir efsanesi haline gelen taşa sarılan ve elleri kavuşanların dileklerinin kabul olduğuna inanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler