Çankırı'da simide gizli-saklı yüzde 87 zam! Var mı bu zammı geri aldıracak babayiğit!

Çankırı'da simide gizli-saklı yüzde 87 zam! Var mı bu zammı geri aldıracak babayiğit!

Başkent Ankara'da 10 liralık simit 15 TL'ye çıkınca yer yerinden oynadı! Ticaret Bakan Yardımcısı, Oda Başkanı'nı makamına çağırdı zammı geri aldırttı! Çankırı'da 7.5 TL'lik simide sessiz sedasız zam yapıldı! Esnaf Odası Başkanı'nın zamdan haberi yok!

ANKARA Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 10 lira olan simit fiyatını 15 liraya çıkarınca kıyamet koptu. Oysa önerdikleri fiyat valilik tarafından uygun bulunmuş, fiyat listesi esnaflara gönderilmişti. Bütün bunlar Ankara'da yaşanırken Çankırı'da pastanelerde 7.5 TL'den satılan simide Esnaf Odası'ndan habersiz yüzde 87 oranında zam yapılarak fiyatı 13 TL'ye yükseldi!

Çankırı'da simide yapılan 'gizli zam' (!) kimseyi telaşlandırmaz iken, Başkent Ankara'da simide yapılan yüzde 50'lik zam Ticaret Bakan Yardımcısı'nın müdahalesi ile 'şimdilik' kaydı ile geri çekildi. Konuyla ilgili olarak Oda Başkanı Savaş Delibaş, Sözcü'den Saygı Öztürk'e şunları söyledi:

"BAKANLIĞA ÇAĞIRILDIM"

"Simit fiyatlarına yaptığımız zammın haberlerde yayımlanması üzerine Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan beni makamına davet etti ve niçin zam yaptığımızı sordu. Fiyat artışlarını hatırlattım. Tarım Bakanlığı uzmanlarının çıkardığı maliyeti bakan yardımcısına gösterdim. Onların hesabına göre 12 lira 70 kuruş maliyet çıktı. Yani bizim belirlediğimiz maliyetten de yüksek. Zammı ertelememizi istedi. Hatta bizi üzen, kıran bazı ifadeleri de oldu. Ben de bunun üzerine açıklama yapacağımı söyledim.

İLGİLİ HABER
ERDOĞAN'IN ÇAY SİMİT HESABI YİNE ŞAŞTI - TIKLA

Zammı geri aldığımızı halkımızdan özür dileyerek açıkladım. Özür dilememin sebebi şudur: Biz maliyet hesabı çıkardık, bunun onayını aldık ama bize talimat geldiği için halkımızdan, esnafımızdan özür diledik. Bu konuda bize dönük hayli eleştiriler oldu. Şu anda maliyetin altında simit satmak zorunda kaldık."

ESNAF ODALARI BİRLİĞİ KAYITLARINA GÖRE ÇANKIRI'DA 80 GR SİMİT 2 TL!

Öte yandan, konuyla ilgili haberimizin hazırlık aşamasında Çankırı'da simit fiyatları ile ilgili şaşırtıcı rakam ve bilgilere ulaştık!

Belki inanması güç ama, bugün itibariyle Çankırı Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği kayıtlarına göre, şehir merkezinde 80 gram simidin satış fiyatı 2 TL. Evet yanlış okumadınız an itibariyle Çankırı'da simidin resmi satış fiyatı sadece ve sadece 2 TL!

Oda kayıtlarına göre 2021 yılında tespit edilen, 80 gr simidin satış fiyatı 2 TL.

7 Ocak 2023 tarihinde yani bugünden geriye dönersek bir yıl 3 hafta önce Çankırı'daki pasta imalatçılarının aynı Birlik'ten aldıkları son resmi fiyat ise 7.5 TL.

Okul kantinleri için Birlik'ten 10 TL olarak tespit edilen resmi fiyatın veriliş tarihi de 4 Aralık 2023.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
56 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler