Çankırı'da 'Simitçi vekil' ve Çivitcioğlu AKP'den bir kez daha aday adayı

Çankırı'da 'Simitçi vekil' ve Çivitcioğlu AKP'den bir kez daha aday adayı

AKP Çankırı Milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu, nam-ı diğer 'simitçi vekil' ile Salim Çivitcioğlu 'aday adaylığı' başvurularını dün gerçekleştirdiler. Simitçi Vekil'in ikinci tercihi İstanbul, Çivitcioğlu'nun ikinci tercihi Ankara oldu.

TBMM'nin 27'inci dönem AK Parti Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu nam-ı diğer 'simitçi vekil' ile Salim Çivitcioğlu 28'inci dönem milletvekilliği için yeniden 'aday adaylığı' başvurusunda bulundular. Milletvekilleri'nin başvurularında ikinci tercihleri Akbaşoğlu'nun 'İstanbul' olurken, Çivitcioğlu'nun tek tercih olarak 'Çankırı' olarak kullandığı öğrenildi.

ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATI BUGÜN SON

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı başvurusu bugün saat 17:00'de son buluyor. Bölgelerde 'temayül yoklaması' Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgilere göre Çankırı'da milletvekili aday adayları için yapılacak 'temayül'de yaklaşık bin 200 dolayında partili oy kullanacak.

AKBAŞOĞLU'NA PARTİ TABANINDA TEPKİ BÜYÜK

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, nam-ı diğer 'simitçi vekil'in bir kez daha Çankırı'dan listelerde yer alması halinde parti tabanından büyük tepki alacağı sıkça konuşuluyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin başta AK Parti teşkilatlarında görevli isimler, seçilmiş belediye başkanları ile yaptığı bir dizi görüşmeden çıkan sonuç gerçekten bir hayli şaşırtıcı.

İsimlerinin yer almaması kaydıyla parti yöneticilerinin ağız birliği etmişcesine "Çankırı insanında sabır taşı çatladı! Akbaşoğlu'nun liste başı olarak girdiği seçimlerde partimiz 2 milletvekili çıkardı ancak biz bu dönemlerde Meclis'te sürekli olarak 'tek milletvekili' ile temsil edildik! Bizler hiçbir zaman 'Mecliste 2 milletvekilimiz var' düşüncesine gir(e)medik! Akbaşoğlu tekrar listede yeralırsa, Genel Merkez şunu çok iyi bilsin partimiz için Çankırı sonuçları 'hüsran' olur" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler