Çankırı'da skandal! Sağlık çalışanlarına aşçı bulamadılar

Çankırı'da skandal! Sağlık çalışanlarına aşçı bulamadılar

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının mesai saatleri bitiminde evlerine giderek mikrobu ailelerine bulaştırmalarını önleme amacıyla hazırlanan öğrenci yurdundaki eksiklikler projeyi askıya aldırdı.

Edinilen bilgilere göre; Çankırı'da görev yapan sağlık çalışanları geride bıraktığımız Mart ayının son günlerinde İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine "Corona virüs giderek dalga dalga yayılıyor. Bizler mesai sonrası ailelerimizin yanlarına giderken büyük tedirginlikler yaşıyoruz. Hem bizlerin hem de sevdiklerimizin hayatlarını tehlikeye atmama adına biz çalışanlara mesai saatlerinin dışında konaklayabileceğimiz uygun bir ortam temin ediniz" diyerek başvuruda bulunuyorlar.

Sağlık çalışanlarından gelen bu talebi değerlendiren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, çalışanlar için Çarşamba Pazarı bölgesinde bulunan Hacı Muradı Veli İmam Hatip Lisesi'ne ait 'erkek öğrenci yurdu'nu yaklaşık 90 dolayındaki sağlık çalışanına tahsis ediyor.

VE REZALET BURADA BAŞLIYOR... 
İl Sağlık Müdürlüğü'nün sağlık çalışanlarının yaklaşık 90'ına  "burada kalabilirsiniz" diyerek yönlendirdiği yurdun oda anahtarlarını alan sağlık çalışanı, binaya gittiğinde başta ısınma, çamaşır makinası ve TV gibi eksiklikleri gözlemliyor. Sonrasında öğreniliyor ki, mesai dışında zamanlarını geçirecekleri tesiste 'aşçı' yok!

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yurtta kalacak olan 90 dolayındaki sağlık çalışanına; "Binada sizlere yemek çıkmayacak. Sizler bu ihtiyacınızı hastanemizin yemekhanesinden karşılayacaksınız. Öğle ve akşam yemekleri için hastaneye gideceksiniz! Bizim sizlere yapabileceğimiz bu!" diyerek kapıyı gösteriyorlar. Sağlık çalışanları da yetkililere "Biz sabah mesaiden çıkıp istirahat için yurda geleceğiz. Sonra saat 12'de öğle yemeği için tekrar hastaneye mi geleceğiz?" sorusunu sorunca yetkililerden aldıkları cevap; "Aynen öyle!" oluyor...

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞAŞKIN 
İçinde bulundukları olayın şaşkınlığını üzerlerinden atamayan sağlık çalışanları yaşadıkları sorunu asgari düzeye indirme adına yurt binası içerisinde kendilerine tahsis edilen odalara 'küçük tüp' götürmeye kalktıklarında bu kez yurt sorumluları tarafından "Binaya tüplü ocak getiremezsiniz!" yasağı ile karşı karşıya kalmışlar.

YURTTA YEMEK YOK! ODALARDA TV YOK! ÇAMAŞIR MAKİNASI VAR, KAPISI KİLİTLİ!
Tüm dünyada ve ülkemizde yayılma hızı henüz kontrol altına alınmayan corona virüsü ile mücadelede etkin rol oynayan sağlık çalışanlarına, tamamen ve tamamen 'korunma amaçlı' bir konaklama düzeni kuramayan ya da temin edemeyen İl Sağlık Müdürlüğü mü olur?

Çankırı'da sağlık çalışanlarının içinde bulundukları mevcut sorunu çözecek yetkili makam ve merci aranıyor. Bilginize...

ÇANKIRI'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA
CORONA VİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR ARTMAYA BAŞLADI
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Çankırı'da başta 112 çalışanları olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'nde çalışan personele yapılan corona virüs testlerinde 'pozitif' çıkan sayısında artışlar görüldü. Haber yayına hazırlandığı saatlerde 112 çalışanları arasında 5, İl Müdürlüğü personelinde 5 ve Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorda corona virüs testi 'pozitif' sonuç verdi. 

Test sonuçları pozitif çıkan personelin evinde karantina altında tutulduğu, durumunda ilerleme görülenlerin ise hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HABERİMİZ SONRASI BİNAYI ZİYARET EDİYOR!
Çankırı İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya, haberimiz sonrası adı geçen öğrenci yurdunu (hafta sonu olmasına karşın) ziyaret ediyor ve takipçilerine "Sağlık çalışanlarımız için planlanan Hacı Muradı Veli İmam Hatip Lisesi'ne ait 'erkek öğrenci yurdunu hafta sonu ziyaret ettik, Eksikliler, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda planlama yaptık.. İl yöneticileri olarak Sağlık Çalışanlarımızın en iyi yer ve şartlarda kalması için çalışmalarımız devam etmekte.." diyor. (imla hataları paylaşım sahibine ait)

İşte o paylaşım:

mudur-ziyaret-resim-012.jpg

SENDİKA BAŞKANI TUNA DİNÇ'İN 8 NİSAN SALI GÜNLÜ PAYLAŞIMI

tuna-dinc-paylasim-cankiri-resim-012.jpg

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
91 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler