Çankırı'da son 3 yılda 72 çocuk istismara uğradı

Çankırı'da son 3 yılda 72 çocuk istismara uğradı

'Çocuklar Çığlık Atıyor' projesi start aldı...

Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, çocuk istismarının önüne geçmek için ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırladıkları “Çocuklar Çığlık Atıyor" projesi kapsamında ilk programlarını yaptı.

Okul Müdürü Mehmet Soycan, Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yaptığı açılış konuşmasında son dönemde çocuklara yönelik ülke genelinde herkesi rahatsız eden ciddi sorunların yaşandığını belirterek, “Türkiye’de çocuk istismarı ve taciz olaylarının yılda 100 bini geçtiği tahmin edilmektedir” dedi.

“Türkiye’de çocuk cinsel istismarı ve ihmali konusunda bilimsel yayın son derece azdır. Son 10 yıl içinde 42 bilimsel makale, hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmıştır” Soycan, çocuk istismarı konusunda Çankırı genelindeki verilere de değinerek, “Çankırı Barosu’nun verilerine göre 2010 yılında şiddete uğrayan ve soruşturma açılan çocuk sayısı 39, cinsel istismar mağduru çocuk sayısı 31′dir. 2011 yılında şiddet mağduru çocuk 27, cinsel istismar mağduru çocuk 23′tür. 2012 yılında ise şiddet mağduru çocuk 22, cinsel istismar mağduru çocuk 18′dir” dedi

“Çocuğa cinsel istismar suçundan ağır ceza mahkemesine son iki yılda 56 çocukla ilgili dava açılmıştır” diyen Soycan, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün son üç yıl içinde şiddet cinsel istismar nedeniyle mağduriyetini saptadığı çocuk sayısı 7′dir. Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre son iki yılda okullarda şiddet ve istismar nedeniyle 12 soruşturma yapılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğünün verilerine göre de ilimizde son iki yıl içinde ölen 5 yaş altı çocuk sayısı 46′dır. 2010/2012 yılları için söylenen bu sayıların son iki yılda daha da artığı tahmin edilmektedir” dedi.

İstismar konusunda çocuklara yeterli eğitimin verilmediğini dile getiren Soycan, “Bu tür bilgiler ailede verilmiyor, okulda verilmiyor ve genellikle çocuklar bunları denetimsiz ortamlarda alıyorlar. Çocuklarımız internetten yada başka denetimsiz yerlerden genellikle yanlış bilgiler alıyor” dedi.

Çocuklara karşı tehlikenin genellikle yakınlarından geldiğini savunan Soycan, “Çocuklar bir sıkıntı ile karşılaştıklarında bunu başkalarına anlatamıyorlar. Bu yüzden biz öğretmen arkadaşlarımızın, ailelerin dikkatini çekmek istiyoruz. Çocuklara iyi sır-kötü sır, iyi dokunma-kötü dokunmayı öğretmek istiyoruz. Çocuklar kolayca aldatılabildiği için en fazla istismara maruz kalıyorlar” ifadelerini kullandı. (Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler