Çankırı'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan zordaki esnafa nakdi yardım

Çankırı'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan zordaki esnafa nakdi yardım

Pandemi uygulamaları nedeniyle uzun süredir işyerini açamayan ve ekonomik olarak zor günler yaşayan başta kahve ve ocakçılarla çalışanlarının çoğunlukta olduğu 142 kişiye Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan bin 250'şer lira nakdi yardım yapıldı.

Ülkemizd ve dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle, virüsün halk sağlığı üzerindeki etkilerini azaltmak maksadıyla hükümet tarafından alınan tedbirler doğrultusunda 16 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgesi ile kahvehane, kıraathane, kafe, kafeterya, çay bahçesi, internet kafeler, playstation ve oyun salonlarının faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu.

Çankırı'da işyerleri yaklaşık 10 aydan bu yana kapalı tutulan ve bu yüzden ekonomik olarak büyük mağduriyet yaşayan yaklaşık 112 kahvehane, kıraathane ve çay ocağı sahibi ile bu işyerlerinde mesai veren 30 çalışana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bin 250'şer lira nakdi yardım yapıldı.

KORGUN, ELDİVAN ve YAPRAKLI KAYMAKAMLIKLARI DA
TOPLAMDA 29 ESNAFA BENZER YARDIMLARI GERÇEKLEŞTİRDİ
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, Korgun ve Eldivan'da zor durumda yaşam mücadelesi veren 11'er esnafa ve Yapraklı'da 7 esnafa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bin 500'er lira nakdi yardımın yapıldığı öğrenildi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI ESEN NEDEN ÖNDERLİK ETMİYOR?
Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan 'pandemi yasakları' gereğince işyerini açamayan çok sayıda esnaf ve bunların yanında çalışanların aylardır yaşadıkları ekonomik mağduriyet gözler önündeyken Çankırı'da başta Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları Birliği ve Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetimi tabir yerindeyse 'uyku' modunda!

Son olarak İzmir ve onun öncesi Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremlere Çankırı'da Valilik öncülüğünde açılan yardım kampanyalarına tonlarca gıda-giyecek yardımında bulunan Çankırı'da 'pandemi yasakları' gereği olarak işyerlerini açamayan ve kapalı işyerleri nedeniyle mesai veremeyen çalışanların aylardır yaşadıkları derin mağduriyet ortada tüm çıplaklığı ile dururken ne siyasetçilerin ne de STK başkanlarının sessiz kalması anlaşılır gibi değil!

HİÇBİR ŞEY BİLMİYORSAN MANSUR YAVAŞ'I İZLE...
Çankırı'nın Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen zor durumdaki esnafı adeta 'görmezden' gelmekte! Bu eleştiri karşısında "Belediyenin imkanları kısıtlı?" denilebilir. "Belediye nakdi yardımda bulunamaz" denilebilir. Ancak ortada tüm ülkenin ilgiyle takip ettiği bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve onun icraatleri mevcut!

Başkan Yavaş'ın gerçekleştirdiği 'fatura desteği' kampanyası ortada! Çankırı'da elektrik, su, ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için benzer bir yardımlaşma kampanyası oluşturmak çok mu zor?

Deprem bölgelerine ulaştırılan gıda-giyecek yardımları organizasyonlarının bir benzeri, bizatihi Çankırı'da yaşayan insanlar için yapılamaz mı?

Van'a, Elazığ, Malatya ve İzmir'de yaşanan depremzedelere yardım için koşan Çankırılı sanayiciler kendi insanları için böylesi bir yardım çağrısı altında toplanamazlar mı?

Bu nasıl bir aymazlık, bu nasıl bir vurdumduymazlıktır!

Her şeyi Sözcü18 yazacak, sizler bulunduğunuz yerden "Aaaa! Sahi biz bunu neden düşünemedik, neden akıl edemedik?" mi diyeceksiniz!

Bırakın sosyal medyada onu-bunu paylaşmayı da, Çankırı'nın merkezinde-ilçelerinde sofrasına aş, çocuklarına üst-baş götüremeyen anne-babalara yardım elinizi uzatınız...

Sen bu işi başaracak güce de enerjiye de sahipsin Çankırı...

Silkelen ve ayağa kalk...

SON DAKİKA GELİŞMESİ
BELEDİYE MECLİSİ'NDEN ESNAFA DESTEK KARARI ÇIKTI
Öte yandan haberimiz yayınlandıktan sonra Çankırı Belediyesi Basın Bürosu'ndan gelen haber bültenine göre; Belediyenin Ocak ayı Meclis toplantısında müzakere edilen maddeler arasında corona virüs salgınına karşı bazı tedbir ve destekler de yer aldı. Pandemi sürecinin devam etmesi halinde toplu taşıma kira bedellerinin altı ay boyunca yüzde 50 indirimli olarak alınmasına oy birliği ile karar verildi. Benzer bir destek de Belediye'nin kiracılarına geldi. Covid-19 tedbirleri kapsamında kapalı olan ve ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa destek olmak amacı ile mülkiyeti belediyeye ait olan çay bahçeleri, kahvehaneler, şehirler arası otobüs işletmeciliğinde bulunan kiracıların Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsamak üzere üç aylık kiralarına yüzde 50 indirim uygulanmasına, pandemi sürecinin devam etmesi halinde ise bu sürenin üç ay daha uzatılarak uygulanmasına oy birli ile karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler