Çankırı'da tartışmalı ihale!

Çankırı'da tartışmalı ihale!

Ilgaz Doruk Otel ihalesinin mahkeme kararı ile iptal edilmesinden sonra yeni bir belirsizlik daha Yıldıztepe'de yaşanacağa benziyor...

Ilgaz Kadınçayırı-Yıldıztepe mevkiinde Çankırı İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan bodrum + 5 katlı olmak üzere toplamda 6 katlı, 22 adet standard, 4 adet süit ve bir adet VIP oda olmak üzere toplam 27 odadan oluşan tesis 20 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı. İhale yarın (19 Mart 2015 Perşembe) gerçekleştirilecek.

Mevcut yapıya ilaveten ayrıca; turizm sahası içerisinde resmi kurum binasına yakın bir konumda olan biri sentetik diğeri doğal çimden oluşan 2 adet futbol sahası da ihaleyi kazanan yüklenici tarafından işletilecek. Bunun yanında müşterilerin faydalanabileceği 4,5 km ve 2,5 km uzunluğundaki kayak pistleri ile 1595 metre uzunluğunda 1200 kişi/saat taşıma kapasiteli telesiyej hattı ve 2 adet babylift tesisi de turizm sahası içerisinde bulunmakta.

TESİSİN MÜTEAHHİTTEN TESLİMİ TARTIŞMALI!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilen tesisin 2014'ün 10'uncu ayında müteahhitten teslim alınması gerekiyordu. Yapım ihalesinde belirtilen '... gecikme halinde yükleniciden günlük bin 500 (1.500.-) TL. ceza alınır' maddesinin uygulanmaması amacıyla Ocak 2015'de birden fazla eksikliğe rağmen 'geçici kabul' imzaları atıldı!

Yapılan usülsüzlükler arasında iddialara göre, tesisin elektrik aboneliği İl Özel İdaresi tarafından üstlenilirken, kış ayları süresince yakıtta kullanılan kömürü de ilgili kurum temin etti.

İHALE ŞARTNAMESİNDEKİ O MADDEYİ KALDIRIN
Geçtiğimiz günlerde Kastamonu İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Ilgaz - Doruk Otel ihalesinden sonra yarın yapılacak Yıldıztepe'deki tesisle ilgili ihale de bugüne kadar gerçekleştirilenlerden farklı sonuçlar doğurmayacak!

Nedenine gelince! Çankırı İl Özel İdaresi'nin hazırladığı ihale şartnamelerinde; "Tesiste 2 ya da 3 oda İl Özel İdaresi emrine tahsis edilir" minvalinden yer alan madde, başta yüklenici olmak üzere taraflara büyük zararlar vermekte.

Bu maddenin doğurduğu zararlar bugüne kadar yapılan ihale sonrası süreçte, yüklenici ile Çankırı Valiliği makamında bulunan kişilerle yaşanan ancak gün yüzüne çıkartılmayan olaylarda saklı! Bununla birlikte bölgeye 'yatırım amaçlı' olarak gelen ve kış turizmine yönelik uzun vadeli projeler üretmek isteyenlere karşı ilk etapta verilen sözlerin daha sonraki süreçte yerine getirilmemesi de sektörde 'Çankırı' ve de özellikle 'Ilgaz'ın çekinceli bölgeler arasında gösterildiği dikkatlerden kaçmamalı!

SONUÇ
Mevcut duruma ve eldeki verilere bakıldığında yarın (19 Mart 2015 Perşembe) Ilgaz - Yıldıztepe'de yaptırılan yeni tesis için gerçekleştirilecek ihaleye talipli sayısının beklenen düzeyde olmaması kimseyi şaşırtmamalı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler