Çankırı'da 'telekulak' skandalı!

Çankırı'da 'telekulak' skandalı!

Skandalın bir ucunda Belediye Başkanı İrfan Dinç, diğer ucunda ...

Mat 2014'de yapılacak yerel seçimler öncesinde Çankırı'da özellikle AK Parti kadrolarında 'belediye başkanlığı' koltuğu için kıyasıya rekabet ortamı yaşanırken yaşanan skandal güne damgasını vurdu.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre AK Parti'de Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğu için 8 aday adayı seçim çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in aday adaylarından önemli bir ismine ait özel gsm telefonunu 'Çankırı Emniyetinden aldığı destekle' dinlemeye aldığı iddia edildi.

Şimdilik isminin açıklanmasını istemeyen ve de telefonunun dinlendiğini iddia eden AK Partili Çankırı Belediye Başkan aday adayı "Geçtiğimiz günlerde Çankırı Emniyeti'nden görevli bir polis beni ziyaret ederek 'Sizin özel gsm telefonunuz dinlenmekte' bilgisini vermekle birlikte bu işi yapan-yaptıran şahsın da bizatihi Belediye Başkanı İrfan Dinç olduğunu açıkladı" bilgisini Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile paylaştı.

YAŞANAN GELİŞME SAVCILARI HAREKETE GEÇİRMELİ!
AK Partili Belediye Başkan aday adayının Belediye Başkanı İrfan Dinç'le ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki "Aday adayının iddiaları vahim! Konunun bizatihi Cumhuriyet Savcıları tarafından araştırılıp gerçeğin ortaya çıkması gerekir. Kişisel kanaatim bu tür bir icraatin gerçekleşebilmesi için Çankırı Emniyet Müdürlüğü üst düzey mensuplarının olaya bulaşmış olması gerekir. Ve yine belirteyim ki böylesi uygulamalar Çankırı'nın geçmişinde yaşandı. Bugün yaşanmaması için herhangi bir olumlu neden göremiyorum. AK Partili belediye başkan aday adayının tarafıma aktardığı iddiaların başta Cumhuriyet savcıları tarafından 'ihbar' kabul edilmesi ve gerekli araştırmanın titiz bir şekilde yapılarak gerçeklerin kamuoyuna aktarılması gerekir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler