Çankırı'da toplu taşıma ile suya zam kapıda

Çankırı'da toplu taşıma ile suya zam kapıda

Ülkede yaşanan yüksek enflasyon, asgari ücret ve yakıt fiyatlarındaki anormal artışın sonucu olarak Çankırı Belediyesi, başta toplu taşıma ücretleri olmak üzere suya da zam yapmayı planlıyor...

BAŞTA asgari ücret artışı olmak üzere, ülkede yaşanan yüksek enflasyon ve akaryakıt fiyatlarındaki hızlı tırmanma sonucu son aylarda verilen belediye hizmetlerinde bütçede derin açıklar meydana gelmemesi adına Çankırı Belediyesi, toplu ulaşım ve suya zam yapma hazırlığında.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in çevre illerdeki su ve toplu ulaşım zamlarını masaya yatırdığı ve artan yüksek girdi maliyetleriyle birlikte Çankırı insanını çok fazla mağdur etmeyecek ama Belediye'yi de zor durumda bırakmayacak yeni bir fiyatlandırma arayışında olduğu bildirildi.

TOPLU TAŞIMADA ZARAR MİLYON DÜZEYİNDE

Özellikle son iki ay içerisinde akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, toplu taşıma hizmeti olmak üzere su maliyetlerini de büyük oranda etkiledi. Fiyat artışlarının belediyeye son 3 ayda yaklaşık 1 milyon TL üzerinde ek maliyet getirdiği ifade edildi.

Bununla birlikte İller Bankası'ndan Çankırı Belediyesi'ne gelen parada herhangi bir artış olmaması mevcut 2023 Belediye bütçesini de zorlayacak durumlara ulaştı. Belediye Başkanı Esen'in toplu taşımada yapılacak fiyat artışının, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik zorlukları da gözönüne almayla birlikte belediyenin de mali dengelerini korumaya dönük bir değerlendirme sonucu tespit edilmesinden yana olduğu öğrenildi.

Toplu taşıma ve su zammının önümüzdeki günlerde Belediye Meclisi'nden geçecek karar sonucu açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler