Çankırı'da toplu taşımada sıkıntı büyük!

Çankırı'da toplu taşımada sıkıntı büyük!

Çankırı Merkez'de şehiriçi ulaşımı sağlayan 'Halk Otobüsleri'nin verdiği hizmetle ilgili olarak vatandaşın şikayetleri her geçen gün artarken, işletmeci firma da artan giderlere karşın, taşıma ücretlerine zam teklifini kabul etmeyen Belediye'den şikayetçi

Çankırı Merkez'de şehiriçi ulaşımda sıkıntılar giderek büyüyor. Vatandaş, son günlerde halk otobüslerinin belirtilen saatlerde duraklarda olmadığından dem vurmanın yanında yolcu sayısının az olduğu bölgelerde seferlerin iptal edilmesine kadar çok sayıda şikayeti Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bildirmekte.

FİRMA, ZAM TEKLİFLERİNİ GERİ ÇEVİREN BELEDİYEYE TEPKİLİ
Şikayetlerin muhatabı olan halk otobüslerinin sahibi şirket yetkilisi de "Başta yakıt giderlerimiz olmak üzere personel giderlerimiz ve de yolcu sayımızdaki düşüşten dolayı zararımız her geçen gün katlanarak büyüyor! Buna karşın 31 Mart seçimleri sonrasında belediyeye yaptığımız 'ücret zammı' talebimiz sürekli olarak reddedilmekte! Bu şartlar altında Çankırı halkına hizmet vermenin gayretinde olan firmamız zor günler geçiriyor" şeklinde kendisini savunuyor.

"ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK DENİLDİ, AKSİNE AZALMA OLDU!"
Şirket yetkilisi şikayetlerle ilgili olarak da; "Günde yaklaşık 17 bin yolcu taşıdığımız şehiriçi hizmetimizde günlük 15-20 dolayında vatandaşın şikayet etmesi gayet normal! Ancak bizlerin şikayetini kim dinleyecek? İhtiyacımız gereği aylar önce aldığımız 2 otobüsümüze parasızlıktan plaka taktıramıyorum! Böyle giderse araçlar garajda çürüyecek! Üniversite öğretim yılı açılmadan önce yetkililer bizlere gelerek 'Bu yıl öğrenci sayımız artacak! Sizler de buna göre önlemlerinizi alınız' dediler. Ben de bu öneri üzerine harç-borç 2 otobüs aldım. Lakin gel gör ki öğrenci sayımızın artması beklenirken, geçen yıla göre bu sayıda azalma oldu! Bunun da faturası şirketime çıktı!" dedi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ TARAFLARIN BİR AN ÖNCE MASAYA OTURARAK
ÜLKE GERÇEKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALARI"
Yaşanan sorunun çözümü konusunda neler yapılabileceği sorumuza şirket yetkilisi; "Bir an önce Belediye Başkanımız ile birlikte masaya oturarak, ekonomide yaşanan gerçekleri de gözönüne alarak her iki tarafı da düşünerek ücret tarifesinde değişikliğe gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte Ankara'nın dibinde olan şehrimizde bulunan Karatekin Üniversitemize öğrencilerin kayıt yaptırma ve kayıt yaptırdıktan sonra bu kaydı dondurmama gerekçelerinin ortadan kaldırılması yönünde gerek yerel yönetimin gerekse üniversite yönetiminin ortaklaşa çalışma içerisine girmeleri gerekiyor. Çankırı'da sadece bizim işimiz kötü değil! Çankırı'da esnafın da işi kötü, sanayicinin de işi kötü! Bu memlekette işi iyi olan ortaya çıksın söylesin! Bu şehir hepimizin. Benim kişisel tespitim bu şehrin sosyal hayat akışında bir arıza var! Bu arızayı giderecek olan da bu şehrin yöneticileri. Bu şehrin sivil toplum kuruluşları. Bu şehrin önde gelen isimleri. Üzülerek gördüğüm o ki el birliği vermişcesine hep birlikte batışımızı seyrediyoruz. Bu da benim canımı fazlasıyla acıtıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Halk otobüslerini çalıştıran şirket ile Çankırı Belediyesi'nin 31 Aralık'ta masaya oturarak aralarındaki 'kira sözleşme' ücretini belirleyecekleri öğrenildi. Ulaşım ücretlerine zam yapılmaması halinde bugün hizmet veren şirketin yeni dönemde mevcut sözleşmeyi tek taraflı fesih yoluna gidebileceği de konuşulmakta.

BAŞKAN ESEN'İN SEÇİM ÖNCESİ VAADİNİN YERİNE GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Öte yandan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in adaylık süre içerisinde öğrencilere "Seçildiğim zaman şehiriçi ulaşımda öğrenciyi bedava taşıyacağım" vaadinin mevcut şartlarda yerine getirilmesi mümkün görünmüyor. Edindiğimiz bilgilere göre konuyla ilgili çalışma yapan Belediye Başkanı Esen'in önüne aylık 400 bin TL gibi bir maliyet rakamı çıkartılmış. Çankırı Belediyesi'nin bugünkü mali durumu gözönüne alındığında böylesi bir rakamın belediye bütçesinden sübvanse edilmesi mümkün değil.

31 Mart'tan sonra başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kastamonu, Çorum, Aydın, Eskişehir gibi illerde şehiriçi ulaşım ücretlerine asgari yüzde 20 oranında zam gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler