Çankırı'da trafik kazası: 3 ölü, çok sayıda yaralı var

Çankırı'da trafik kazası: 3 ölü, çok sayıda yaralı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait yolcu otobüsü, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi Söğütsen Seramik fabrikasına yakın bölgede tek yönlü bir trafik kazasına neden oldu. Kazada 3 can kaybı olurken, çok sayıda yaralı bilgileri geliyor...

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da hayatını kaybeden Ali Yazıcı'nın cenazesini ve yakınlarını Trabzon'nun Of ilçesine ulaştırmak için yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait, Seyfettin Yılmaz idaresindeki 34 EHA 508 plakalı yolcu otobüsü saat 22:45 dolaylarında Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi Yazır mevkiinde (Kurşunlu ilçesine 4 km mesafede) sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ters şeride geçti ve iki takla atarak tek taraflı kazaya neden oldu.

Kaza sonrası olay yerine 9 adet 112  ambulansı ile çok sayıda sağlık personeli ve jandarmanın yaptığı tespitlere göre yolculardan Ömer Cevahirefendioğlu ile Osman Yazıcı ve Hüseyin İrfan Yazıcı olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüste İstanbul'da yaşamını yitiren Ali Yazıcı ile birlikte. 4'ü ağır olmak üzere 31 yaralının çeşitli hastanelere nakledildiği öğrenildi.

of-cenaze-resim-02.jpg

21 YOLCU KURŞUNLU DEVLET HASTANESİ'NE

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Kurşunlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 21 yaralıdan 17'si ayakta tedavi edildi, 4 yaralı da yatırıldı. 

Dört ağır yaralı yolcunun Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevki yapılırken, D-100 üzerinde sıkışan araç trafiğini düzenleme için başta jandarma olmak üzere AFAD ekiplerinin yoğun gayret gösterdiği bilgisi geldi.

ÇANKIRI DEVLET HASTANESİ'NDE 2 YARALI ENTÜBE DURUMDA

Öte yandan Çankırı Devlet Hastanesi'ne nakledilen 4 ağır yaralıdan 2'sinin entübe olduğu ve bilgisine ulaşılırken, entübe olan yaralılardan biri Ankara'ya sevkedildi.

Kaza sebebiyle D100 Karayolu trafiğe kapandı. Devrilen otobüsün vinç yardımı ile kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

otobus-ibb-kaza-cankiri-resim-02.jpg

ÇANKIRI VALİSİ AYAZ'DAN KURŞUNLU
DEVLET HASTANESİ'NDE YATAN YARALILARA ZİYARET

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, kaza sonrası gecenin ilerleyen saatlerinde Kurşunlu Devlet Hastanesinde tedavi edilen hastaları ziyaret ederek yaralılara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Vali Ayaz, burada gazetecilere, üzücü bir hadise yaşadıklarını söyledi.

Otobüsün İstanbul'dan Trabzon'a cenaze götürdüğünü belirten Ayaz, "Kazada 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımızın durumu ağır. Allah hepsine şifa versin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Hastalarımızın hemen hemen tamamı sevk edildi. 4’ü burada Kurşunlu’da müşahede altında. Allah beterinden korusun. Trafik kuralları, sürat, emniyet kemeri gibi uyarıları tekrarlıyoruz. Kazayla ilgili savcılık soruşturmasını yürütüyor." dedi.

ibb-otobus-kaza-resim-02.jpg

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ (20 Şubat 2022)

Elim azada hayatını hayatını kaybeden Osman Yazıcı, Of ilçesindeki Karabudak Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Önceden hayatını kaybeden Ali Yazıcı ve kazada hayatını kaybeden Ömer Cevahirefendioğlu ise Hayrat ilçesine bağlı Yırca Mahallesi'nde, İrfan Yazıcı ise İstanbul Bahçelievler'de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

"ABLAM ARABANIN ALTINA SIKIŞTI"
Kazada çok korktuğunu belirten 7 yaşındaki Zeynep Nur Cevahirefendioğlu, "İki kere takla attık. Çok korktum. Uyuyordum birşey anlamadım. Camlar kırılmıştı. Ablam arabanın altına sıkıştı. Yardım istedi bizden. Ayakkabılarım ayağımdan çıkmıştı. Karın üstüne basıyordum. Çok korktum" dedi.

"YOĞUN BAKIMDA OLANLAR VAR"
Kaza sırasında cenazesi otobüste bulunan Ali Yazıcı'nın oğlu Ahmet Yazıcı da, "Babamın cenazesini getiriyorduk. Arabada 40 civarı insan vardı. Çocuklar da vardı. Yolda kar vardı. Otobüs kontrolden çıktı. Takla attık. Durumu ağır olanlar var. Yoğun bakımda olanlar var. Bir kızımın beli kırıldı. Ankara'da ameliyatta şuan. Annem, kız kardeşlerim yaralandı. Erkek kardeşim yoğun bakımda" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler