Çankırı'da ultrason, mamografi ve radyoloji tetkikleri için 8 ay sonraya randevu!

Çankırı'da ultrason, mamografi ve radyoloji tetkikleri için 8 ay sonraya randevu!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde doktorun hastadan istediği ultrason, mamografi ve radyoloji tetkikleri için hastaya 8 ay sonraya randevu verildi. Hasta

ÜLKEMİZDE sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar gün geçtikçe giderek dağ gibi büyürken, Çankırı da yaşanan bu olumsuzluklardan nasibini alıyor.

Sözcü18 'WhatsApp ihbar hattı'na gelen mesaj, sağlık hizmetlerinde yaşanan kaosu yüzümüze adeta 'tokat' gibi vurdu. Mağdur vatandaşın mesajında 13 Mart Pazartesi günü annesini 'tedavisi' için götürdüğü Çankırı Devlet Hastanesi'nde muayene yapan doktorun hastası için istediği 'ultrason', 'mamografi' ve 'radyoloji' tetkikleri için kendisine Kasım 2023'e randevu verildiğine yer verdi!

İsmi tarafımızda saklı mağdur vatandaşımızın mesajı şöyle:

"... lafı uzatmadan dün Çankırı Devlet Hastanesi'ne annemi muayene için götürdüğümde hastane içindeki organizasyonsuzluğu artık söylemeyeceğim ama Doktorun istediği ultrason, mamografi ve radyoloji tetkikler için verilen tarih tam 8 ay sonrası. Bu akıl alır gibi değil. Tam 8 ay sonra ölmez sağ kalırsak tetkikleri alıp doktorumuza göstereceğiz. Tabi inşallah kanser değilizdir çünkü erken teşhis Çankırı'da mümkün değil görünüyor.. Bununla ilgili halk ne yapıyor? Niye sessiz kalıyor? İl Sağlık Müdürlüğü ne yapıyor? Bunların sorgulanması gerekmiyor mu?"

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN JET HIZIYLA AÇIKLAMA

Haberimizin ardından yaklaşık bir saat geçmeden Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, tarafımıza konuyla ilgili 'yazılı' bir açıklama gönderdi. Açıklama şöyle:

"Günaydın Vedat Bey; Hastane yönetimimizle bu randevu konusunu tekrar görüştüm. Radyolojiden hekim ayrılışları nedeniyle doktor sıkıntımız oldu bir kaç aydır. 1 süt izinli olan bir önceki atama ile başlayan doktorumuz, 1 de geçici görevlendirme ile gelen toplam 2 radyoloji doktorumuz var, geçici görev talep yazımızı Bakanlığımıza ilettik bu hafta Komisyon'da görüşülecek.

Diğer tetkik randevularında çok sıkıntı olmamakla birlikte özellikle Meme USG
3 hekim varken 7-15 gün, 4 hekim varken 1-4 gün arasında randevu günleri değişiyordu döneme ve nüfusa göre.

Atamalarda Bakanlığımız Çankırı'mıza hekim ve sağlık personeli nezdinde ihtiyaçlar doğrultusunda Pandemi süreci dahil hep destek verdi, lakin bazen hekim istifaları, kurum içi tayinleri ve eş tayinleri vb. durumlar sebebiyle elimizde olmayan nedenlerle sıkıntı yaşanabiliyor, gerekli planlamaları görüşmeleri yapıyor mümkün olduğunca vatandaşlarımız mağdur etmeme noktasında azami hassasiyet göstermeye çalışıyoruz.

Bu konuda kamu adına duyarlılığınız içinde teşekkür ederiz. Selamlar ve iyi çalışmalar."

Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi amaçlı müracaatlarda, 'randevu' ile ilgili sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın Sözcü18'in 533 3732940 no'lu WhatsApp İhbar Hattına bilgi bırakmalarını rica ediyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler