Çankırı'da yangın! Bir can kaybı!

Çankırı'da yangın! Bir can kaybı!

Çankırı'nın Ilgaz İlçesine bağlı Saraycık köyünde çıkan yangın sonucu engelli bir vatandaş yaşamını yitirdi. Çıkan yangın sonucu bir ev tamamen yanarken yangının çevredeki konutlara sıçramaması büyük şans olarak değerlendirildi.

Edinilen bilgilere göre Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Saraycık Köyü’nde bugün saat 10:00 dolaylarında çıkan yangın sonucu bir ev tamamen yanarken, evde bulunan engelli Raşit Gürle (80) yaşamını yitirdi.

Gelen yangın ihbarı sonrasında başta Ilgaz İtfaiye ekipleri ile birlikte; Atkaracalar, Kurşunlu, Korgun, Tosya, Çankırı İl Özel İdare ve Ilgaz Orman İşletmesi yangın söndürme ekipleri ile Kızılay ve AFAD'In Kurtarma Ekiplerinin de büyük çaplı desteğiyle söndürülen yangın sonrası Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ve İlçe Kaymakamı Muhammed Gürbüz olay yerinde incelemelerde bulundular ve evi yanan köy sakinleri ve diğer vatandaşlarla ile bir araya geldiler.

İKİ EV, BİR AHIR, BİR DE SAMANLIK YANDI
Yangın sonrası kendisine ulaştığımız Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk "Büyük bir facia ile sonuçlanabilecek yangını çevre ilçe belediyelerinin desteği ile ucuz atlattığımızı düşünüyorum! Şu saatler itibari ile yangının çıkış nedenini tespit edemedik. Evde yaşlı yatalak bir vatandaşımız eşi ile birlikte yaşıyor. Eşinin bahçede olduğu saatlerde çıkan yangına ilk müdahaleyi yapmamız ile birlikte, Korgun, Kurşunlu, Atkaracalar ve Tosya Belediyelerine ait itfaiye desteği ile birlikte yangını kontrol altına alabildik. Evde yaşayan Raşit Gürle'yi kurtarma çabalarımız sonuç vermedi. Yaşanan olaydan büyük üzüntü duymaktayım. Aileye ve köy sakinlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi. Başkan Öztürk; "Yardım çağrımıza kulak veren başta Tosya Belediyesi olmak üzere, Korgun, Atkaracalar ve Kurşunlu Belediye Başkanlarına da teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

YATALAK HASTA CAN VERDİ
Ekipler, tamamen yanan evde soğutma çalışmalarının ardından Raşit Gürle'ye ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kemik parçaları Çankırı Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Yapılan müdahalede hayatını kaybeden Raşit Gürle isimli vatandaşımızın naaşı bulunarak ilgililere teslim edildi.

Köy muhtarı Arif Bağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dumanı görünce eve geldiklerini belirterek, köylülerin Raşit Gürle'yi kurtarmaya çalıştığını, bazılarının yaralandığını söyledi.

Yangınla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

ilgaz-yangin-resim-08.jpg
Üzücü olayda yaşamını yitiren Raşit Gürle, eşi ile birlikte...

yangin-cankiri-ilgaz-resim-088.jpg

mehmet-ozturk-ilgaz-yangin-olay-yerinde-cankiri-sozcu18-resim-088.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler