Çankırı'da yapılan sokak düğünleri Covid-19'u hızla yayıyor

Çankırı'da yapılan sokak düğünleri Covid-19'u hızla yayıyor

Tüm dünyayı ve ülkemizi aran Covid-19 virüsü ile yapılan mücadelede istenilen sonuçların alınamamasında vatandaş olarak bizim sorumluluğumuz yok mu? Haberimizi okuyunca bizlere hak vereceksiniz.

Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran Covid-19 virüsü ve beraberinde her geçen gün yaşanan can kayıplarına karşın uygulanan önlemler paketi ya görevlilerin ihmalkârlığı ya da aynı görevlilerin içinde bulunulan durumu önemsememeleri nedeniyle yapılan mücadelenin zaafa uğratıldığı kanaati bizlerde fazlasıyla yer tutmuş durumda.

Öncelikle şunu belirtelim ki; Haberimizde başrolü oynayan Emniyet mensuplarımızı rencide etmeyi asla düşünmediğimizin bilinmesini isteriz. Ya fazla mesai ya da kendilerince bilinen ancak tarafımızca bilinmesi mümkün olmayan nedenlerden dolayı yaşanılan olayda 3'üncü şahıs olarak bizlere akseden görüntüler olayla ilgili olarak böylesi bir haber yapmamıza vesile oldu! Gelelim haberimize...

16 Ağustos 2020 günü Çankırı'da yapılan bir sokak düğünü ve beraberinde yaşanılan absürtlükler...

İşte haberle ilgili ilk videomuz:

155'E YAPILAN İHBAR VE SONRASINDA YAŞANILANLAR...
Geride bıraktığımız 16 Ağustos Pazar günü Çankırı Merkez'de bulunan Nar Sokak'ta yerleşik Kıyısın Apartman boşluğunda gerçekleştirilen sokak düğünü içinde bulunduğumuz vahim durumu gözler önüne sermekte.

Apartman boşluğunda davul-zurna eşliğinde gerçekleştirilen düğün ve dip dipe, omuz omuza (!) çekilen halaylardan rahatsız olan 'duyarlı vatandaş'ın 155'e ihbarı sonrası olay yerine gelen emniyet mensupları, düğüne ara verilmesine neden oluyor!

Düğün sahibinin eline aldığı mikrofonla birlikte yaptığı anonsta "Sayın davetliler! Polis arkadaşlar fotoğraf çekeceği için sosyal mesafe kurallarına uyalım" (!) diyerek misafirlerin kurallara uygun mesafede oturmalarına vesile oluyor! Ve 155 ihbarı ile olay yerine gelen güvenlik güçleri düğün yapılan alanda davetlileri kurallara uygun (!) olarak fotoğraflayarak rutin görevlerine dönüyorlar!

Bu görüntüler de "duyarlı vatandaşın" 155'e ihbarı sonrası olay yerine gelen emniyet görevlilerinin Covid-19 mikrobunun yayılmasını önleme yönünde yaptıkları 'özgün' çalışma!

İHBARCI VATANDAŞA 155'DEN YAPILAN DÖNÜŞ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ!
Düğünle ilgili 'ihbarı yapan vatandaşımız, yaşanan görüntüler sonrası daha önce aradığı 155'i bir kez daha arayarak şahit olduğu olayı karşıdaki görevliye aktardığında; "Git kardeşim sana hesap mı vereceğiz? Şikayet mi? Nereye istersen oraya şikayet et!" (!) diyerek telefon görüşmesini sonlandırıyor.

POLİS DÜĞÜN SAHİBİ VE DAVUL-ZURNACI'YA CEZA TUTANAĞI YAZILACAK
Konuyla ilgili olarak Çankırı Emniyet Müdürlüğü'nden elde ettiğimiz bilgiye göre haberimize konu olan düğünle ilgili polisin yaptığı denetim sonrasında herhangi bir cezai işlem yapılmadığı öğrenildi. Müdürlüğün sayfamızda yayımlanan görüntüler sonrası gerekli cezai işlemin yapılması yönünde işlem başlatıldığı öğrenildi.

ÇANKIRI VALİLİĞİ DÜĞÜNLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPMALI
Çankırı şehir merkezi ve ilçelerde yaşanan benzer görüntülerle ilgili olarak gerekli tedbir ve önlemi alması gereken ve alacak olanın da şehri yöneten Vali olduğunu biliyoruz. O yüzden başta sokak düğünleri olmak üzere benzer organizasyonlarla ilgili belirli kuralların getirilmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Umarız şehrin valisi konuyla ilgili gereken tedbirleri bir an önce alır ve ülkemizde giderek yayılan coronavirüs illetinin toplumumuza daha fazla zarar vermesinin önüne geçilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler