Çankırı'da yaşanan su kavgası Ünür köyünü susuz bıraktı!

Çankırı'da yaşanan su kavgası Ünür köyünü susuz bıraktı!

Çankırı Merkez'e bağlı Ünür köyünün suyu kesildi. Ovacık İçme Suyu Grubu ile yaşanan sorunlar nedeniyle 14 Eylül'den bu yana Ünür'e su verilmiyor...

ÇANKIRI Merkez'e bağlı Ünür köyünde 14 Eylül Perşembe gününden bu yana sular akmıyor... 14 köy ve 8 mahallenin oluşturduğu Ovacık İçme Suyu Grubu'nun 14 Eylül günü yaptığı toplantıdan çıkan karar gereği Ünür'e su verilmiyor.

ÜNÜR KÖYÜ MUHTARI KARAYEL: SULARIMIZ KESİK

Konuyla ilgili olarak Ünür Köyü Muhtarı Ömer Faruk Karayel ile yaptığımız telefon görüşmesinde; "Sularımız geçen haftadan bu yana kesik. Ovacık İçme Suyu Grubu ile aramızdaki ihtilaftan dolayı sularımız akmıyor. Su paralarını kendilerinin toplayacaklarını söylediler. Biz de 'tamam' dedik. Ancak suyu basan motorların elektrik faturasını da bizim ödememizi talep ettiler. Biz de 'Su faturalarını siz tahsil ediyorsanız elektrik faturasını da siz ödemelisiniz' dedik. Bunu kabul etmediler ve sularımız kesildi." dedi.

Vatandaşın yaşadığı mağduriyeti dile getiren muhtar Karayel "Vatandaş kullanım suyunu tankerlerle tedarik ediyor. İl Özel İdaresi bugün yaptığı toplantı ile sorunun çözüleceğini bizlere iletti. Ben de sonucu merakla bekliyorum" dedi.

OVACIK İÇME SUYU GRUBU BAŞKANI: SU TÜKETİMİ YAZ AYLARINDA BÜYÜK ARTIŞ GÖSTERDİ

Ovacık İçmesuyu Grubu Başkanı Altınlı köyü muhtarı Orhan Açıkgöz'e telefonla ulaştık. Yaşanan durumu kısaca özetleyen Açıkgöz; "Birlik olarak 14 köy ve 8 mahallemizin su dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sadece Çağbey köyüne su elektrikle basılıyor. Bu elektrik giderini de Çağbey köylüleri ödüyor. Ünür'e de 14 Eylül tarihine kadar saniyede 2 lt su veriyorduk. Ünür'ün nüfusu yaklaşık üye 10 köyümüzün nüfusuna eşdeğer. Yaz aylarında su kullanımı da arttığından elimizdeki su kaynağı bizim ihtiyaçlarımızı karşılamakta yetersiz kalıyor. Yaptığımız son meclis toplantımızda Ünür'e 'su vermeme' kararı çıktı. Ben de Başkan olarak bu kararı uygulamak zorundayım." dedi.

"DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAYA KALKIYORLAR"

Ovacık İçmesuyu Grubu Başkanı Orhan Açıkgöz sözlerini şöyle tamamladı:

"Birliğimiz 2008 yılında kuruldu. Ünür kuruluşta da yoktu. Nüfus ve siyasi etkinliği bakımından Ünür bizlerden çok önde olduğu için bir nevi 'dayatma' ile Ünür'e de bugüne kadar su verdik! Ancak Ünürlü hemşehrilerimizden beklediğimiz yakınlığı göremedik! Seçimlerden önce ben Ünürlüler tarafından tehdit dahi edildim! Tabir yerindeyse Ünürlü hemşehrilerimiz 'Dağdan gelip bağdakini kovmaya kalkıyorlar'! Şahsıma yapılan tehdit yargıya intikal etti! Sanıyorum yaşanan kavgalar önümüzdeki günlerde Ünür'e açılacak yeni sondaj kuyuları ile sona erecek. Böylece bizler de Ünürlüler de rahat bir nefes alacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler