Çankırı'da yaşlı kadını telefonla dolandırdılar!

Çankırı'da yaşlı kadını telefonla dolandırdılar!

Telefon dolandırıcıları Çankırı'da can yakmaya devam ediyor. Son bir hafta içerisinde gerçekleşen farklı iki olayda mağdurlar toplamda 169 bin liralarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı. Polis dolandırıcıların peşinde.

Çankırı'da telefon dolandırıcılarının son iki kurbanı toplamda 169 bin liralarını kaptırdılar. 9 Ekim Cuma günü yaşanan olayın mağduru Çankırı'nın yerli ailelerinden ve halen yalnız yaşayan 85 yaşındaki Ş.K.

Ş.K. son 12 yılda bankada biriktirdiği 89 bin lirasını bu dolandırıcılara kaptıran ilk kurban. Dolandırıcılar telefonla kendisine ulaşıp kimlik bilgilerini söylemişler. Ve devamında; "Banka hesabınızdan terör örgütüne her ay para gönderiliyor! Bankaya gidip tüm paranızı çekiniz ve evinize getiriniz. Bu arada banka memurlarına ya da bir başkasına hiçbir şey söylemeyiniz çünkü bankaya operasyon yapacağız" diyorlar. Bankadan bir memurun da teröre yardımdan dolayı tutuklandığını ve 155 i arayarak sorup öğrenebileceğini söylüyorlar. Sabit telefondan 155'i arayan Ş.K'nın karşısına yine şebeke elemanları çıkıyor ve "Evet banka memuru tutuklandı" diyorlar! 

Ve devamında; "Çektiğiniz para içinde sahte paralar olduğu kapınıza sivil polisin gelip parayı sizden alacağı sahte paraları avukatların tespit edip geri kalan paranın size iade edilecek" diyorlar. Bu konuşmalardan sonra mağdur Ş.K. bankaya gidiyor, hesabındaki 89 bin lirayı alarak eve geliyor. Kendisine telefonla ulaşan dolandırıcılar kapıya gelerek Ş.K'nın bankadan çektiği 89 bin lirayı alarak kayıplara karışıyorlar.

APARTMAN KAMERASINA YAKALANDILAR
Yaşadığı olayı uzunca bir süre kimseye anlatamayan mağdur Ş.K. sonra başından geçenleri yakınlarına anlatınca dolandırıcılık ortaya çıkıyor ve polise müracaat ediliyor. Polis şimdi Ş.K'nın yaşadığı apartmanın girişinde bulunan kameraya yakalanan dolandırıcıların peşinde.

İKİNCİ OLAYDA 80 BİN LİRA KAPTILAR
Çankıırı'da telefon dolandırıcılarının geride bıraktığımız hafta içerisinde gerçekleştirdikleri ikinci olayda mağdur Ömer Koç oldu. Çankırı'da yaşayan Ö.K, dolandırıcılara 80 bin TL kaptırdığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Mağdur Ö.K paylaşımında "Beni de kandırdılar. 80 Bin TL gitti. Hep aynı senaryo" dedi. Sözcü18 Haber Merkezi mağdur Ö.K'ya ulaştı ve hikayesini dinledi.

30 Eylül 2020 tarihinde saat 12:20 ila 14:30 arasında gerçekleşen telefon trafiği içerisinde cereyan eden olayda dolandırıcılara 80 bin TL'sini kaptıran Ö.K "Beni defalarca aradılar. Her arayışlarında telefonu yüzlerine kapattım. Son aradıklarında Adliye'ye gelmemi istediler. Ben adliyeye doğru giderken eşime telefonla ulaşmışlar ve kendilerinin evde olduklarını söylemesini eşime tembih etmişler! Eşim bana ulaşıp eve sivil polislerin geldiğini ve kimlik gösterdiklerini söyleyince ben paranın yarısını telefon havalesi ile diğer yarısını da hesabımın bulunduğu bankadan bana verilen isim ve IBAN'a yatırdım." dedi.

Polisin her iki olayın da faillerini bulmak için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler