Çankırı'da yerin 150 metre altında tuzla kaplı yemekler

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında şehrin turizm tanıtımını Yer Altı Tuz Şehri’nden başlattı.

ÇANKIRI’da tuzla kaplı mağarada yerin 150 m altında yemek yendi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Çankırı’nın turizm tanıtımını Yer Altı Tuz Şehri’nden başlattı.

Başkan Esen, protokol misafirlerini Yer Altı Tuz Şehri’ne dönüştürdüğü Tuz Mağarası’nda ağırladı. Esen, misafirlerini Çankırı halkının ulaşım sorununu çözmek için yeni aldığı otobüslere bindirdi. Tuz mağarasını gezen konuklar, mağaranın galerilerinde sergilenen tuzdan heykeller ile sanat eserlerini gezdi. Konuklar, kendilerini bekleyen başka bir galeride ise piyanoda çalınan eserler eşliğinde yemek yedi.

ÇANKIRI YÖRESEL YEMEK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Başkan Esen, yerin 150 m altında konuklarına tuzda yapılan yemeklerden ikram etti. Alevler eşliğinde gelen yöresel yemek protokol ile birlikte çekiç ile kırılarak tuzdan çıkarıldı ve ikram edildi. Görsel şölene dönen yöresel yemek ikramı, Çankırı tanıtımında konuklardan tam puan aldı.

cankiri-tuz-magarasi-resim-08.jpg

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

Öte yandan Yer Altı Tuz Şehri’nde yerin 150 m altında Yöresel Yemek Yarışması gerçekleştirildi. Yemek, hamur işi ve tatlı kategorilerinin yer aldığı yarışmada toplam 21 kişi iki gün boyunca yarışacak. Yemek ve hamur işi yarışmasının dereceye girenler ödüllerini 28 Ağustos’ta ödül töreninde alacak. Tüm yarışmacılara başarılar dileyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, vatandaşlar ile birlikte workshopları ve stantları da ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışma, yapılan yemekler ile görsel şölene dönüştü. Festival süresince Yer Altı Tuz Şehri’ne Belediye tarafından saat başı otobüsler kaldırılmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler